Băsescu îl testează pe Murgeanu la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un telefon de curtoazie, Traian Băsescu a verificat moralul viceprimarului Bucureştiului. "Faceţi ceva cu străzile!", s-a răstit Băsescu la edilul democrat-liberal . Alertat de lipsa de

Într-un telefon de curtoazie, Traian Băsescu a verificat moralul viceprimarului Bucureştiului. "Faceţi ceva cu străzile!", s-a răstit Băsescu la edilul democrat-liberal .

Alertat de lipsa de entuziasm a concurenţilor democrat-liberali pentru funcţia de edil-şef al Bucureştiului, preşedintele Traian Băsescu mai dă telefoane şi intervine pentru a ridica combativitatea liderilor PD-L înainte de alegeri. Se pare că preşedintele devine din ce în ce mai nervos. Într-o convorbire telefonică cu Răzvan Murgeanu, Băsescu s-a răstit: "Faceţi ceva cu străzile!".

Şeful statului observă de la distanţă nivelul mobilizării candidaţilor pentru Primăria Generală din partidul său de suflet.


Sondajele preliminare testează şansele unor lideri politici marcanţi: Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu, precum şi cele ale viceprimarului Răzvan Murgeanu şi ale primarului Liviu Negoiţă. "Favoritul preşedintelui este Adriean Videanu", spun surse din partid.

Numai că actualul primar, care se bucură şi de poziţia fruntaşă în sondaje, este hotărât să nu mai candideze. Ar urma fostul ministru de interne Vasile Blaga. Acesta, la fel ca şi veteranul PD, fostul ministru Radu Berceanu, nu sunt prea tentaţi de post. Soldaţi disciplinaţi, ambii spun că voinţa partidului, după discuţiile de săptămâna viitoare, va fi lege pentru ei.


Băsescu: "Faceţi ceva cu străzile!"


În aceste condiţii, preşedintele Traian Băsescu a vrut să verifice tonusul celorlalţi candidaţi PD-L. Se pare că preşedintele l-a testat recent pe Răzvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei, să vadă dacă acesta este pregătit să susţină o campanie electorală, în cursul unei întâlniri la Palatul Cotroceni. Murgeanu, care recunoaşte că preşedintele îl sună rar, s-a pomenit şi zilele trecute cu un apel telefonic din partea şefului statului.

Traian Băsescu s-a interesat, într-o discuţie telefonică, în ce stadiu se află ecluza de pe lacul Floreasca. Murgeanu i-a explicat că, după refacerea ecluzei, barajul de pe lac a devenit funcţional. Preşedintele s-a interesat şi de stadiul unui proiect al său, din vremea când era primar general, cel de realizare a unui lanţ turistic între lacurile Herăstrău, Tei, Floreasca, şi un tur al vaporaşelor.

"Este un proiect fezabil în cinci ani de zile", crede Murgeanu. "Şi faceţi ceva cu străzile!", a izbucnit deodată Băsescu, la telefon, sesizând că străzile sunt şi murdare, şi pline de maşini. Răzvan Murgeanu a încercat să explice că legislaţia actuală nu dă putere de decizie Primăriei Generale, ci primăriilor de sector.
Murgeanu aşteaptă rezultatele sondajelor şi o decizie a partidului.

El spune că nu s-ar da înapoi de la o candidatură în numele PD-L la Primăria Capitalei şi "nu ar precupeţi nimic" ca să obţină un rezultat bun. Rămâne de văzut ce va alege partidul, spune Răzvan Murgeanu, dacă va prevala latura politică sau cea administrativă a candidatului.

Culise

Murgeanu se pare că a câştigat încrederea lui Traian Băsescu în perioada 2000-2004, când actualul viceprimar a fost şef la Direcţia de Utilităţi a municipalităţii. Surse din partid spun că este posibil ca Băsescu să fi vorbit deja cu Murgeanu despre o eventuală candidatură pentru funcţia de edil-şef.

Candidat-surpriză ar putea fi şeful Direcţiei Infrastructură din primărie, Gheorghe Udrişte. Șeful statului stă cu ochii şi pe politicienii cu state vechi ai PD-L. La botezul copilului familiei Turcan, săptămâna trecută, preşedintele i-a luat la rost pe parlamentarii PD-L, în privinţa moţiunii simple "taxa auto". Cum a fost posibil, a întrebat el, ca moţiunea să nu fie depusă din primul moment şi astfel să se dea curs glumelor preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite