Băsescu, supărat că Anglia nu se grăbeşte să ne ridice vizele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, ieri, nemulţumit de încetineala cu care Anglia a abordat problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români şi a lăudat, în schimb, prestaţia

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, ieri, nemulţumit de încetineala cu care Anglia a abordat problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români şi a lăudat, în schimb, prestaţia americanilor în această chestiune. şeful statului a subliniat că menţinerea trupelor româneşti nu are nicio legătură cu anularea vizelor şi că dezbaterile din Legislativul american au loc "la momentul oportun", fiind semnul unei "normalizări, al unui avantaj acordat într-un singur sens". "Prezenţa noastră în Irak nu este legată de vize, ci rezultă din obligaţiile stipulate în Rezoluţia 1483 a Consiliului de Securitate al ONU. Ne preocupă faptul că, în timp ce cetăţenii americani nu au nevoie de viză pentru a veni în România, cetăţenii români au nevoie, pentru a merge în Statele Unite", a spus Băsescu. El a arătat că s-ar fi aşteptat ca Anglia să aibă o reacţie mai rapidă pentru rezolvarea acestei probleme.

Criza din agricultură ar putea tăia fondurile pentru România
Preşedintele a apreciat ieri, după întâlnirea cu şeful statului ceh, că ţara noastră îndeplineşte, în prezent, criteriile de aderare la Uniunea Europeană, singura problemă fiind agricultura, a cărei eventuală nerezolvare ar bloca fondurile destinate domeniului, şi nu accesul în UE. "România îndeplineşte, în acest moment, criteriile pentru aderarea la UE şi, la 1 ianuarie 2007, vom fi membru UE. Avem încă probleme, care nu pot să se constituie într-o blocare a accesului în Uniune. Aş menţiona agricultura. Eventuala nerezolvare a acestei probleme ar bloca fondurile pentru agricultură", a spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite