Băsescu şi-a pus fanfara să-i cânte la reinstalare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu şi-a organizat, miercuri seara, la revenirea la Palatul Cotroceni, o ceremonie identică celor cu care sunt întâmpinaţi doar înalţii oaspeţi din străinătate.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a organizat, miercuri seara, la revenirea la Palatul Cotroceni, o ceremonie identică celor cu care sunt întâmpinaţi doar înalţii oaspeţi din străinătate. Garda a prezentat onorul fostului preşedinte suspendat, iar fanfara a intonat imnul de stat, marşul generalilor, precum şi câteva melodii de cafe-concert, care pot fi audiate şi în Parcul Cişmigiu.

Marea diferenţă faţă de ceremoniile de primire a şefilor de stat a fost că Băsescu nu a fost întâmpinat de omologul său. Pe Platoul "Marinescu", unde se organizează astfel de manifestări, se aflau aliniaţi doar consilierii prezidenţiali, precum şi un grup de ziarişti uluiţi, întrucât ei nu se aşteptau ca reîntoarcerea preşedintelui suspendat să fie însoţită de onoruri militare.

Presa a fost luată prin surprindere şi de graba cu care Traian Băsescu a revenit la sediul Administraţiei Prezidenţiale. Decizia Curţii Constituţionale de validare a rezultatelor referendumului a fost publicată spre seara zilei de miercuri în "Monitorul Oficial". Abia se uscase cerneala de tipar, că Băsescu a şi reapărut la Cotroceni. El a încercat să evite astfel şi embargoul Clubului Român de Presă, care intenţiona ca joi să nu mediatizeze activitatea preşedintelui. De altfel, presa a fost înştiinţată de această decizie pripită cu doar 50 de minute înainte de eveniment.

Văcăroiu, dat afară pe şest

Presa nu a avut însă acces la întâlnirea care a avut loc în interiorul palatului între Băsescu şi Văcăroiu, la predarea, de către cel din urmă, a mandatului.

Nici măcar fotografilor şi cameramanilor nu li s-a permis să imortalizeze acest moment unic.

Joi, imaginea lui Văcăroiu dispăruse de pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Şicane şi boicot

"Jurnalul Naţional", "Gândul", "Adevărul", "România liberă", Antena 1 şi 3, Pro TV, TVR şi Mediafax sunt instituţiile de media care au boicotat joi şi vineri ştirea reînvestirii preşedintelui Băsescu. Trustul Realitatea Media, inclusiv "Cotidianul", nu a participat la boicot, la fel şi Evenimentul zilei. "CRP a tras un semnal, foarte bine, fiecare redacţie are însă propriul cod după care se conduce" comentează Cătălin Tolontan, director "Gazeta Sporturilor". "Nu cred în tabere, în generaţii şi evit să gândesc în categorii când e vorba de presa română", continuă acesta. Tolontan atrage însă atenţia şi asupra altor probleme care trebuie discutate de către CRP. După boicot, scandalul are în continuare repercusiuni asupra redacţiei Antena 3.

Miercuri seară, echipa de filmare a Antenei 3 nu a fost lăsată să intre la Palatul Cotroceni, pe motiv că acreditările trimise prin fax au fost pierdute.

Ieri, echipei televiziunii nu i s-a permis accesul în avionul cu care preşedintele Traian Băsescu pleca la Brno, argumentul fiind că în aeronavă nu mai erau locuri libere.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite