Băsescu îşi schimbă discursul la cinci minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele va colabora cu parlamentul dacă va reveni la Cotroceni Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a lăsat deoparte mesajul agresiv la adresa legislativului, venind în faţa

Preşedintele va colabora cu parlamentul dacă va reveni la Cotroceni

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a lăsat deoparte mesajul agresiv la adresa legislativului, venind în faţa opiniei publice cu ideea că va organiza consultări pentru constituirea unei noi majorităţi parlamentare.

Sloganul "să-i aruncăm peste bord" a fost înlocuit cu o invitaţie la consultări adresată partidelor politice, preşedintele afirmând că va colabora cu parlamentul. Întrebat de jurnalişti ce va face dacă revine la Cotroceni, Băsescu a declarat la TVR, în cadrul emisiunii "Între bine şi rău", că afirmaţia sa potrivit căreia cei 322 de parlamentari vor fi aruncaţi peste bord trebuie privită ca o figură de stil.

Printre planurile de viitor pe care preşedintele suspendat le-a expus la emisiunea televiziunii publice se află iniţierea unor consultări cu toate partidele parlamentare. "Le voi spune lucruri simple, acelea pe care le spun de doi ani şi jumătate: avem nevoie de reformarea clasei politice şi un prim pas poate fi votul uninominal; le voi spune că avem nevoie de clarificarea relaţiei între instituţii, aşa cum este ea prefigurată de Constituţia României", a zis Băsescu. El a afirmat că, dacă votul la referendum îi va fi favorabil, "nu spune nimeni" că cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa "trebuie neapărat să plece".

"Nu am nimic cu oamenii de afaceri"

"Modernizarea clasei politice este obligatorie", şi-a nuanţat şeful statului afirmaţiile făcute la mitingurile electorale. La presiunea numeroaselor întrebări ale ziariştilor, Traian Băsescu a vorbit mai mult timp despre diferenţa pe care o face între oamenii de afaceri şi oligarhi. "Eu demonizez sistemul de afaceri clientelar", a spus Băsescu, care l-a oferit drept exemplu al acestui sistem pe Dinu Patriciu, pe care l-a acuzat că îl cheamă la ordine pe premierul Tăriceanu. "Bogăţia îi împinge la foamea de putere politică şi nevoia continuării afacerii lor, au nevoie de legătura cu oamenii politici şi, pe de altă parte, înţeleg că au nevoie să deţină control pe anumite tronsoane ale politicului", a spus preşedintele suspendat. "Nu am nimic cu oamenii de afaceri care nu au nevoie să fie susţinuţi unilateral, ei personal, de decizii politice", a promis însă şeful statului.

Ţepele lui Băsescu îngrijorează PE

Liderul grupului PES de la Parlamentul European, Martin Schultz, a făcut un apel pentru condamnarea campaniei de denigrare a parlamentului care se duce în România. Membrii PES au distribuit colegilor europeni fotografii cu ţepele amplasate de PD. Europarlamentarii socialişti şi-au exprimat indignarea faţa de instalarea unor copii simbolice ale unor instrumentele medievale de tortură într-un parc, un loc public, cu aprobarea primarului Bucureştiului, ca parte a campaniei împotriva parlamentarilor români, se afirmă într-un comunicat PES.

Lista oligarhilor

Preşedintele Traian Băsescu i-a nominalizat, ieri, la mitingul de la Cluj, pe cei la care se referă când vorbeşte despre oligarhi. Lista lui Băsescu îi include pe Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Dan Ioan Popescu, Attila Verestoy şi Viorel Hrebenciuc. "Vă asigur că dincolo de aceşti oligarhi este o reţea întreagă", a mai declarat preşedintele suspendat.

Afirmaţii de la mitingurile electorale

"Prin votul nostru din 2008 să-i aruncăm peste balconul parlamentului şi să-i trimitem acasă" - despre cei 322 de parlamentari

"Acei oameni trebuie să se teamă de ziua de mâine" - despre oligarhi

"Este interesant, de asemenea, dacă a fost vreo vizită a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo două-trei zile înainte de votul de suspendare dat de parlament" - despre secretarul masonilor ruşi

Declaraţii din emisiune

"Cu Parlamentul României!" - răspuns la întrebarea: "Cu cine colaboraţi pentru orice proiect numit România?". Preşedintele a afirmat că "aruncatul peste balustradă" a fost "o figură de stil"

"Asta înţelege un om de afaceri cinstit când se adresează politicului: să lucreze împreună" - despre mediul de afaceri

"Nu mă interesează subiectul decât ca observaţie" - despre Kondyakov

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite