Băsescu, remorcherul politic al lui Vasile Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului s-a transformat în sfătuitorul tandemului Blaga-Negoiţă. El le-a transmis că trebuie să înceapă bătălia politică După un prânz alături de candidatul PD-L la

Şeful statului s-a transformat în sfătuitorul tandemului Blaga-Negoiţă. El le-a transmis că trebuie să înceapă bătălia politică

După un prânz alături de candidatul PD-L la primărie, Vasile Blaga, preşedintele Traian Băsescu s-a angajat în declaraţii electorale făţişe.

Şeful statului s-a întâlnit, ieri la amiază, să ia masa cu Vasile Blaga, Adriean Videanu, Primarul Capitalei şi şeful de campanie, Liviu Negoiţă, la restaurantul "Uptown" de pe Aleea Alexandru, aproape de sediul PD-L din Modrogan.

"Este o zi de duminică, m-am întâlnit cu trei prieteni. Suntem un fost primar, un primar în funcţie şi viitorul primar", a spus şeful statului jurnaliştilor care aşteptau în faţa restaurantului, amintindu-şi că acolo a aflat în 2004 că a câştigat alegerile prezidenţiale.

Băsescu i-a cerut lui Blaga să se facă rău

La prânz, şeful statului le-a cerut liderilor PD-L ca în afara proiectelor pentru Bucureşti să iniţeze şi o dezbatere politică.

Preşedintele s-a dat de exemplu pe sine, amintindu-le celor trei lideri PD-L că el a câştigat primăria şi preşedinţia şi pe dezbateri politice. PD-L va insista pe ideea continuităţii proiectelor de partid la Primăria Capitalei iniţiate de preşedinte, continuate de Videanu şi lăsate moştenire lui Vasile Blaga şi care ţin de infrastructură, parcări, trafic, transport public.

Intervenţia preşedintelui trebuie să fi fost energică, deoarece primarul general, de obicei reţinut, a apreciat ieri că nici un candidat la Bucureşti nu vine cu nimic în plus şi majoritatea "spun numai tâmpenii".

"Treceţi la luptă"

Întâlnirea de ieri a avut loc la iniţiativa liderilor PD-L care l.-au sunat pe Băsescu să-l invite la restaurant. Şeful statului le-a recomandat să se treacă la lupta politică, cerându-le o strategie faţă de adversari.

El le-a explicat că numai prin dezbaterile politice dure pot să câştige de partea lor pe ceiindecişi, cei care altfel s-ar îndrepta către Sorin Oprescu. Astfel, Traian Băsescu a spus că discuţiile doar despre proiecte sunt insuficiente pentru a convinge electoratul din Bucureşti. El nu a părut încântat de sloganul lui Vasile Blaga, "soluţii, nu discuţii", şi a cerut accelerarea ritmului în campania electorală.

Un prânz cu blaturi

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a relatat că se afla în sediul de campanie şi se pregătea să ia masa cu Vasile Blaga şi finul său, Liviu Negoiţă, întâlnire la care a venit şi şeful statului. Masa în patru a durat o oră şi douăzeci de minute. Preşedintele a declarat că au discutat despre "blaturi". Adriean Videanu a confirmat cele spuse de preşedinte. Băsescu şi-a declarat făţiş susţinerea pentru Vasile Blaga, spunând că îşi doreşte ca acesta să câştige .

Ce a spus Traian Băsescu

- "Am luat masa cu trei prieteni. Ne-am întâlnit un fost primar, un primar în funcţie (n.r. Adriean Videanu), un alt primar în funcţie şi viitor primar (n.r. Liviu Negoiţă) şi viitorul primar (n.r. Vasile Blaga). Ei sunt echipa mea de campanie"

- "Nu pot fi altceva decât prieten cu oamenii cu care m-am întâlnit azi, indiferent ce funcţie am. Sunt şi am fost dintotdeauna în spatele domnului Blaga. Mi-aş dori ca domnul Blaga să câştige Primăria Capitalei"

- "Diaconescu nici măcar nu va intra în turul doi"

- "Acest Oprescu mi-a fost viceprimar, prin delegarea de competenţe i-am dat în mână Bucureştiul. Când a văzut că are în mână Bucureştiul, a fugit să se facă senator"

- "Cel mai odios blat mi se pare cel în care domnul Iliescu şi-a împins propriul candidat, Geoană şi-a împins şi el propriul candidat alături de Vanghelie, şi rezultatul în voturi al bucureştenilor va fi motivul de tranşare al echilibrului de putere în interiorul PSD"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite