Băsescu refuză numirea lui Dobre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

afectate de inundaţii - trebuie să rămână secretar de stat la Ministerul de Interne, pentru a se ocupa de posibilele inundaţii anticipate pentru 2006. Premierul Călin Popescu Tăriceau a

afectate de inundaţii - trebuie să rămână secretar de stat la Ministerul de Interne, pentru a se ocupa de posibilele inundaţii anticipate pentru 2006.
Premierul Călin Popescu Tăriceau a refuzat, ieri, să comenteze refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a semna decizia de numire a lui Victor Paul Dobre în funcţia de ministru pentru relaţia cu parlamentul. "Nu am citit nicio declaraţie oficială a preşedintelui pe acest sens şi de aceea nu fac niciun fel de comentariu pe baza unor zvonuri. Domnul Dobre şi-a demonstrat calităţile şi mi se pare normal ca atunci când un om se dovedeşte serios, competent, devotat, să fie promovat, pentru că aceasta este logica cea mai corectă", a declarat Tăriceanu.

Liberalii nu cedează
Nominalizarea de către premierul Călin Popescu Tăriceanu a lui Victor Paul Dobre, în funcţia de ministru pentru relaţia cu parlamentul, alegere care riscă să ajungă să fie discutată de Curtea Constituţională. Liberalii susţin că supărarea preşedintelui nu este justificată, deoarece nu există în Constituţie nicio prevedere prin care să se spună că premierul este obligat să se consulte cu preşedintele în cazul numirii miniştrilor. Surse liberale afirmă că nu sunt dispuşi să renunţe la Dobre, considerând că reacţia lui Băsescu se înscrie în categoria "şicane". Din punctul de vedere al liberalilor, se va merge pe procedura cunoscută. Dobrea va fi audiat la comisii, după care se va aştepta semnarea decretului de către preşedinţie. Dacă acolo apar probleme, nu este exclusă posibilitatea ca, în conformitate cu articolul 146 din Constituţie, să se ajungă la Curtea Constituţională. Acest articol prevede că instituţia abilitată să soluţioneze conflictele juridice dintre instituţiile statului este Curtea Constituţională. Sesizarea Curţii poate fi făcută atât de preşedinte, cât şi de premier.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite