Băsescu recunoaşte că nu a respectat Justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu le-a povestit, ieri, studenţilor de la o universitate din Kiev cum, în urmă cu mai mulţi ani, a refuzat să respecte o decizie a justiţiei. "Eram ministru al

Preşedintele Traian Băsescu le-a povestit, ieri, studenţilor de la o universitate din Kiev cum, în urmă cu mai mulţi ani, a refuzat să respecte o decizie a justiţiei.
"Eram ministru al transporturilor. Am destituit un director. A câştigat în instanţă. Am emis un alt ordin de destituire. Atunci, n-am respectat justiţia", a mărturisit Băsescu. "Astăzi, nu aş concepe ca un ministru, un demnitar al statului român să nu respecte o hotărâre judecătorească", a spus preşedintele României, adăugând că şi-a schimbat mentalitatea. Acum câteva zile, Traian Băsescu i-a reproşat ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, că nu a respectat o decizie judecătorească, prin care senatorul PSD Sorin Oprescu era menţinut în funcţia de director al Spitalului Universitar. La discuţiile cu studenţii ucraineni, Băsescu le-a mai povestit acestora că, în 1993, avea mari rezerve în ceea ce priveşte restituirea imobilelor naţionalizate. El a arătat că şi-a schimbat opiniile şi acum nu ar concepe o astfel de lipsă de respect faţă de proprietate.
Valerian Stan acuză
Valerian Stan, fost şef al Corpului de Control al Guvernului în Cabinetul Ciorbea, l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu că se face vinovat de nerespectarea unei decizii a justiţiei şi de obţinerea unui credit bancar în condiţii preferenţiale. Stan îl acuză pe Băsescu că a refuzat în mod public să-l repună în funcţie şi să achite contravaloarea unor daune materiale directorului general al Direcţiei de Control a Ministerului Transporturilor. În al doilea rând, Stan declară că Băsescu a beneficiat de un împrumut de 200.000 $ de la Banca Agricolă, cu o dobândă mult mai mică decât cele practicate pe piaţă.
Valerian Stan, membru al Centrului de resurse juridice, ne-a declarat că preşedintele Traian Băsescu are probleme de credibilitate, atunci când face afirmaţii la adresa refuzului ministrului Nicolăescu de a pune în aplicare hotărâri ale instanţei judecătoreşti. Stan a mai spus că Băsescu nu este credibil nici când promite că va rezolva problema caselor naţionalizate, pentru că el însuşi trăieşte într-o casă naţionalizată. În legătură cu acuzaţiile conform cărora Traian Băsescu a beneficiat, în 1994, când era parlamentar, de un credit de 200.000 $, în condiţii privilegiate, Stan a declarat că are dovezi care să-i susţină afirmaţiile. El a citat o scrisoare a Băncii Agricole, prin care se dovedea că firma S.C Star Marine S.R.L urma să primească un credit de 200.000 de $. Despre acest credit, Stan a precizat că avea o dobândă de 8-10 ori mai mică decât cele practicate pe piaţă, iar despre firma în cauză, S.C Star Marine S.R.L, Valeriu Stan a subliniat că aparţinea lui Traian Băsescu şi familiei sale. Stan a mai spus că, pentru aceste afirmaţii, a fost dat şi în judecată de către Băsescu, care ar fi cerut 1 milion de dolari despăgubiri, dar procesul s-a terminat cu o sentinţă favorabilă lui Stan. El a mai spus că scrisoarea în cauză a "dispărut" de la dosar şi a mai spus că, la Curtea de Apel, avocatul lui Băsescu ar fi încercat să intimideze instanţa, declarând că trebuie avut în vedere faptul că clientul său urma să fie "viitorul lider al opoziţiei din România". Valerian Stan ne-a mai declarat că societatea comercială în cauză a fost înscrisă pe lista anexei unei hotărâri de guvern, unde a fost exceptată de la publicare în Monitorul Oficial. Stan a spus că acest lucru se poate aplica numai "hotărârilor cu caracter militar" şi a arătat că obiectul activităţii societăţii comerciale în discuţie era producerea de îngheţată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite