Băsescu: Nu renunţ la opinia privind Roşia Montana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a stat de vorbă cu un grup de câteva zeci de oameni, care au organizat un protest spontan în faţa Palatului Cotroceni, faţă de intenţia şefului statului de a susţine proiectul Roşia Montană. El le-a spus că nu va renunţa să susţină proiectul.

Băsescu a încercat să le explice protestatarilor că din 1997, de când s-a semnat contractul cu Gold Corporation, nu au fost decât dezbateri, fără nicio acţiune concretă. "Să nu credeţi că mie îmi pasă mai puţin de ţara asta decât dumneavoastră. Este interes public să fie exploatate resursele ţării, să creeze locuri de muncă", i-a replicat preşedintele unui protestatar, care i-a spus că aurul României trebuie să stea în pământ, nu să fie vândut.

Mai mulţi utilizatori Facebook înscrişi pe grupuri ale PSD au postat, ieri-seară, invitaţii la un protest tăcut lângă Palatul Cotroceni, pentru a-i arăta preşedintelui Traian Băsescu un "cartonaş roşu" pentru susţinerea proiectului de la Roşia Montană.

Mesajele aveau următorul conţinut: "Fă-ţi un cartonaş roşu şi vino să îl arătăm lui Traian Basescu pentru incidentele pe care le-a provocat la Roşia Montană"

Acţiunea a fost iniţiată de o organizaţie ecologistă care se opune proiectului minier de la Roşia Montană.

Protestul a fost unul tăcut şi de mică durată, cunoscut sub denumirea "flashmob".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite