Băsescu propune două ziariste la CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a înaintat parlamentului propunerile pentru cele două posturi vacante în CNA, după încetarea mandatului lui Emanuel Valeriu. Pentru locul de membru plin al

Preşedintele Traian Băsescu a înaintat parlamentului propunerile pentru cele două posturi vacante în CNA, după încetarea mandatului lui Emanuel Valeriu.

Pentru locul de membru plin al Consiliului, şeful statului a propus-o pe Narcisa Iorga (foto), iar pentru locul de membru supleant pe Elena Dinu (Lia Bejan), ambele foste jurnaliste de presă scrisă şi televiziune.

Iorga a scris la "Jurnalul Naţional" şi a fost producător al Antenei 1, iar Lia Bejan a scris la "Adevărul" şi la "Gardianul".

La sfârşitul sesiunii parlamentare au expirat mandatele jurnalistului Emanuel Valeriu şi al regizorului Ioan Cărmăzan, propuşi de fostul preşedinte Ion Iliescu şi respectiv de PSD.

Cele două locuri sunt alocate Preşedinţiei şi Camerei Deputaţilor. Deocamdată, nu au existat negocieri politice pentru desemnarea celui de-al doilea membru al CNA şi al supleantului său.

Deputatul PSD Radu Podgorean spune că este posibil că pentru nominalizarea acestuia este nevoie de o negociere între partide, fiind posibil ca noul membru să fie propus, conform algoritmului, de alt partid politic. De asemenea, este posibilă şi o amânare a numirilor până după alegerea noului parlament, apreciază el, dacă legea nu forţează un termen.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, spune că deocamdată Consiliul funcţionează în formaţie de nouă membri, după vacantarea celor două locuri, lucru permis de lege.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite