Băsescu: “Am cerut de la Parlament legea pentru combaterea violenţei în familie ca să o promulg azi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că a cerut Parlamentului să-i trimită rapid legea care combate violenţa în familie pentru a o promulga în 8 Martie, spunând că este "cel mai serios mesaj" pentru femeile din România .

"Am promulgat legea pentru combaterea violenţei în familie. Este cel mai serios mesaj (...) Aşa că nu o să mai fiţi bătute acasă de bărbaţi, dacă vă mai atinge cineva cu altceva decât cu o floare, să meargă la puşcărie", a spus Băsescu la sosirea privind conferinţa de bilanţ a Ministerului Public.

Preşedintele a mai spus că legea promulgată joi nu era sosită spre promulgare la Administraţia Prezidenţială.
"Şi nici nu era sosită, am cerut-o de la Parlament să mi-o dea repede ca să o promulg azi", a precizat el.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, 8 martie, decretul pentru promulgarea legii privind modificarea şi completarea legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Proiectul de lege, iniţiat de parlamentari PDL, deputaţi ai minorităţilor naţionale, deputaţi UNPR şi un deputat PNL, a fost declarat adoptat tacit de Senat în 9 noiembrie 2010 şi înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei abia în 5 decembrie 2011.

Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, în data de 28 februarie 2012, fiind înregistrate 166 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite