Băsescu îi îndeamnă pe poliţişti să pună mai repede mâna pe armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu îi îndeamnă pe poliţişti să pună mai repede mâna pe armă
Băsescu îi îndeamnă pe poliţişti să pună mai repede mâna pe armă

Şeful statului i-a îndemnat pe poliţişti să facă mai repede apel la armă în lupta împotriva grupărilor infracţionale. Băsescu a participat la depunerea jurământului Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

La rândul său, ministrul Internelor, Dan Nica, a precizat că acesta a fost şi mesajul lui la începutul mandatului, numai că, în momentul de faţă, există o problemă de procedură, astfel că poliţiştii ezită uneori să scoată pistolul.

Potrivit şefului de la Interne, un poliţist care trage după un infractor este pus ulterior la dispoziţia unităţii din care face parte pentru cercetare, procedură care de multe ori se încheie şi după şase luni. În acest timp, poliţistul pierde la salariu. Nica a declarat că metodologia ar trebui modificată, astfel încât cercetarea să fie de cel mult 30 de zile.

Poliţiştii îşi iau concediul fără plată când vor

Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat că a lăsat la latitudinea fiecărei unităţi din subordinea sa să dispună cum vor fi repartizate cele zece zile de concediu fără plată. Potrivit acestuia există propuneri în care aceste zece zile vor fi scăzute câte două ore în fiecare zi. Nica a mai precizat că a lăsat la latitudinea şefilor unităţilor subordonate să facă programarea, pentru că există zone unde există deficit de personal.

În momentul în care coaliţia propunea o astfel de măsură pentru reducerea cheltuielilor cu personalul, sindicatele poliţiştilor ameninţau că zilele libere vor fi luate în preajma scrutinului prezidenţial.

Întrebat despre zvonurile cu privire la remanierea sa, Nica a declarat că este o perioadă "cu multe zvonuri" şi că nu este neliniştit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite