Băsescu: Au venit la mine acasă politicieni să ceară intervenţii în justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a făcut o nouă declaraţie-şoc, susţinând că au fost oameni politici care au venit la locuinţa sa pentru a-i cere să intervină în justiţie. Şeful statului a

Traian Băsescu a făcut o nouă declaraţie-şoc, susţinând că au fost oameni politici care au venit la locuinţa sa pentru a-i cere să intervină în justiţie.

Şeful statului a făcut această declaraţie, luni seară, la Realitatea TV, însă a refuzat să precizeze din ce partide erau respectivii politicieni. "Datorită legăturii, reală, de acolo vin, din PD-L, datorită legăturii PD-L - preşedinte, s-a transmis partidelor opţiunea mea, care a fost să nu negociez. Erau de negociat multe.

Spre exemplu, intervenţii în Justiţie, pe care eu nu le fac. Şi au fost politicieni care au venit şi la mine acasă solicitând intervenţii în Justiţie", a spus Băsescu. Preşedintele a precizat că nu este copil, astfel încât să facă afirmaţii care să nu poată fi susţinute, că faptul este real, şi nu "grav sau uluitor". "Deşi acum se dau mari, mi se păreau atât de umili atunci când au venit", a mai declarat Băsescu.

Băsescu, somat să facă publice numele

Reacţiile nu au întârziat să apară. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus că preşedintele Traian Băsescu are obligaţia de a face publice numele politicienilor care i-au cerut să intervină în Justiţie, iar dacă ascunde identitatea acestora, o face pentru că sunt fruntaşi ai PD.

Reprezentanţii PNL au cerut şi ei ca şeful statului să facă public numele celor care i-au cerut intervenţii. Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, a afirmat că nu ştie cine sunt politicienii care s-au dus acasă la Traian Băsescu şi nici ce compromisuri a făcut acesta, dar i-a cerut preşedintelui să facă publice numele acestora, aşa cum a făcut cu memoriul primit de la Arpad Paszkany.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite