Băsescu a dat nas în nas cu Tăriceanu la Târlişua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În legătură cu situaţia defrişărilor ilegale, care ar fi putut conduce la inundaţiile din Târlişua, Băsescu a răspuns: "Am survolat zona de două ori, o dată săptămâna trecută şi o

În legătură cu situaţia defrişărilor ilegale, care ar fi putut conduce la inundaţiile din Târlişua, Băsescu a răspuns: "Am survolat zona de două ori, o dată săptămâna trecută şi o dată azi. Se vede cum s-a infiltrat apa în deal şi terenul a alunecat cu pădure cu tot. În acest caz, oamenii nu sunt de blamat". Fiind de altă părere, premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va cere Corpului de Control al Guvernului să verifice dacă la exploatarea silvică din localitate au fost respectate normele în vigoare, apreciind că una dintre cauzele inundaţiilor este cantitatea mare de material lemnos ce a blocat Valea ţibleşului.

Premierul, boicotat la elicoptere de preşedinte

Preşedintele Traian Băsescu a încercat să pună beţe în roate deplasării premierului Călin Popescu Tăriceanu în zonele inundate din Bistriţa. Aflând de intenţia liderului liberal, şeful statului a contactat Serviciul Român de Informaţii - instituţie ale cărei elicoptere sunt folosite, de obicei, pentru vizitele în ţară ale celor doi oficiali - rezervându-şi unul dintre cele două aparate de zbor pentru survolarea zonelor calamitate, susţin unii reprezentanţi ai Puterii. Potrivit surselor citate, cel de-al doilea elicopter al SRI ar fi fost programat deja pentru o deplasare a ministrului pedist al transporturilor, Radu Berceanu, astfel încât primul-ministru ar fi fost nevoit să ceară un mijloc de transport aerian de la Ministerul Apărării Nationale. Întrucât funcţia lui Tăriceanu este superioară celei a lui Berceanu, situţia a fost reglementată, şeful guvernului plecând, ieri dimineaţă, spre localitatea bistriţeană Târlişua cu un elicopter al SRI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite