Băsescu: "Suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu consideră că preşedintele interimar încearcă să destituie toate instituţiile de securitate naţională, însă spune că Antonescu va răspunde în faţa legii pentru asta. Preşedintele suspendat a avertizat că "suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare".

"Nu au ca obiectiv demiterea şefului STS-ului, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională. Astăzi s-a făcut un joc murdar, în care politrucii din comisia condusă de fostul ministru de Interne David au încercat să creeze condiţiile unui raport care să ajungă la CSAT în baza căruia să înceapă destituirea şefilor structurilor de securitate. O spun cu toată responsabilitatea unui şef de stat care a consolidat securitatea naţională: aceşti oameni sunt o clică de trădători. Nu ştiu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în faţa legii. Suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare. Acum, paiaţa de la Cotroceni a trecut sau a încercat începerea destructurării structurilor de securitate a statului român. Pentru asta va răspunde indiscutabil în faţa legii. Nu numai el, toţi organizatorii acestei lovituri de stat. Sper ca românii, pe 29 (n.r. - iulie, ziua referendumului), să înţeleagă ce li se întâmplă", a declarat Traian Băsescu, joi seara, în faţa sediului său de campanie.

Joi seara, preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat la Antena 3 că a propus în CSAT eliberarea din funcţie a directorului STS, Marcel Opriş, dar consilierul prezidenţial Iulian Fota s-a opus, aşa că nu s-a putut lua o decizie, deoarece hotărârile în Consiliu se iau în consens.

Preşedintele interimar a recunoscut că, odată cu plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, vor pleca mulţi alţii, chiar şi de la conducerea serviciilor secrete. "În opinia mea, dacă domnul Băsescu va fi demis la referndum, mulţi vor pleca", consideră Antonescu. Întrebat de moderator dacă se referă şi la şefii de servicii, Antonescu a răspuns: "Acolo unde va fi cazul, da". "Dar asta în funcţie de activitatea serviciilor respective şi nu pentru că oamenii respectivi au lucrat sub preşedintele Băsescu sau sub alţi preşedinţi", a mai spus preşedintele interimar.

Senatorii din Comisia de apărare au concluzionat că Marcel Opriş şi-a încălcat atribuţiile prin instalarea liniei speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Pe de altă parte, Opriş s-a apărat şi a adus în faţa comisiei documentele şi prevederile care i-au permis să facă această mişcare, prezentând toate legile care reglementează activitatea STS şi care arată că a acţionat potrivit legilor şi procedurilor. "Nu noi facem procedurile, noi le aplicăm. Este o mare problemă. Cred că nu prezenţa mea este importantă acum, ci cei care trebuie să decidă dacă eu am acţionat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesantă", a spus şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite