Băsescu îi face "lichele" pe liderii PNL, PSD şi PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Olteanu, Mircea Geoană, Norica Nicolai şi Dan Voiculescu au dat dovadă de "lichelism politic dus la absurd", în viziunea preşedintelui Traian Băsescu, care a afirmat, într-o emisiune

Bogdan Olteanu, Mircea Geoană, Norica Nicolai şi Dan Voiculescu au dat dovadă de "lichelism politic dus la absurd", în viziunea preşedintelui Traian Băsescu, care a afirmat, într-o emisiune televizată, că, "din dorinţa care îi orbeşte" de a-l ataca, au mers până la a le face rău celor doi români arestaţi în Irak. "Au fost oameni politici care, pentru a-şi face jocurile, au lansat suspiciunea: sunt ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete româneşti, să vină directorul SIE la parlament să ne spună nouă de ce îi spionăm pe americani? Bogdan Olteanu, Mircea Geoană, Norica Nicolai şi au mai fost destui", a spus Băsescu. Tirul acuzaţiilor la adresa adversarilor săi nu s-a oprit aici, şeful statului apreciind că Ion Iliescu a fost "indulgent" când l-a etichetat "prostănac" pe actualul lider al PSD. "Dacă v-aţi uitat, (n.r. - Mircea Geoană) spunea: Cum şi-a permis preşedintele să meargă în Parlamentul European, pentru că noi am anunţat că vom declanşa procedura de demitere! Ce mod de a gândi este sau cum foloseşte un politician român ideea de a decredibiliza preşedintele ţării, chiar mergând într-o acţiune politică în folosul României?", a spus Băsescu. Şeful statului a precizat că nu-l vede pe Mircea Geoană lider al opoziţiei, acesta fiind "altcineva, de pe la liberali".

"Alianţa a pierdut alegerile în 2004"

Traian Băsescu şi-a atribuit, în aceeaşi emisiune televizată, aducerea la putere a Alianţei D.A.. "Oamenii aceştia (n.r. - liberalii şi democraţii) au pierdut alegerile. I-am adus la putere pentru că era o necesitate politică trimiterea în opoziţie a PSD-ului", a declarat şeful statului. El susţine că i s-a părut "corect pentru români" ca social-democraţii să stea în opoziţie cel puţin patru ani şi că este problema PNL şi PD dacă "nu vor şti să-şi gestioneze" ceea ce el şi-a asumat.

România nu are un preşedinte-slugă, cel puţin nu în acest mandat, sigur! Şi nu o să-mi duc poporul la o acţiune încovoiată faţă de nimeni cât timp deţin această funcţie.
Traian Băsescu, despre criticile sale faţă de politica energetică a Rusiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite