Băsescu şi liderii PD au servit antreurile pentru anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

lideri ai Partidului Democrat cu care a discutat, printre altele, despre alegerile anticipate. Invitaţia către cei trei - Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu - i-a aparţinut lui

lideri ai Partidului Democrat cu care a discutat, printre altele, despre alegerile anticipate. Invitaţia către cei trei - Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu - i-a aparţinut lui Băsescu, care s-a plâns chiar că foştii săi colegi de partid nu l-au mai vizitat de multă vreme. După ce toată lumea a comandat, s-a trecut la discuţii politice. Băsescu a fost cel care i-a sfătuit pe liderii PD să profite de situaţia bună din sondaje şi să declanşeze alegerile anticipate. El i-ar fi avertizat că în momentul în care vor începe să scadă în sondaje nu vor mai putea opri acest fenomen. Liderii PD au arătat însă că alegerile anticipate nu vor putea fi declanşate fără acordul PNL, iar acest partid nu se bucură de prea multă popularitate. În consecinţă, PD ar putea accepta renegocierea protocolului cu PNL, astfel încât această formaţiune să fie convinsă să accepte anticipatele. Prânzul preşedintelui cu foştii colegi de partid a durat mai bine de două ore. Oficial, cei patru au depănat amintiri. "Suntem patru oameni care ne cunoaştem din "92 şi am servit masa împreună, sâmbătă, ce-i rău în asta? Am servit masa împreună, ce-i animal... ăă... anormal în asta?", a spus preşedintele Băsescu, la ieşirea din restaurant.

UDMR cere alegeri europene
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a încercat în aceeaşi zi să-şi îmboldească partenerii de coaliţie solicitând discutarea în procedură de urgenţă şi adoptarea legii pentru alegerea viitorilor europarlamentari până cel târziu la începutul lui 2007. "Ar fi bine anul acesta, dar nu ar fi posibil. La începutul anului viitor, în februarie, ar putea avea loc. În UE ar trebui să intrăm cu parlamentari aleşi, nu desemnaţi de parlament", a declarat Marko. El a ameninţat că, în cazul în care această lege nu va trece de parlament, Uniunea va sprijini declanşarea alegerilor anticipate.

Boc are alte priorităţi
"Prioritate zero sunt acum legile integrării, Agenţia Naţională pentru Integritate, desemnarea procurorilor DNA, legile comerciale, Curtea de Conturi, activarea clauzei interne, piaţa internă", a replicat Emil Boc. El a respins şi acuzaţiile omologului său udemerist care şi-a criticat partenerii de coaliţie pentru lipsa de comunicare din ultima vreme, dar şi pentru colaborarea defectuoasă constatată atât la nivel naţional, cât şi local. "Nu prea putem vorbi de funcţionarea Coaliţiei, chiar dacă ne întâlnim săptămânal în parlament şi la guvern. Până la 1 ianuarie ne ţine împreună integrarea, dar după aceea funcţionarea Coaliţiei va trebui rediscutată", a afirmat Marko. Potrivit însă lui Boc, şefii grupurilor parlamentare se întâlnesc săptămânal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite