T. Băsescu s-a războit cu Raed Arafat în direct la TV: "Nu e de acord, pleacă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a intervenit în direct la Realitatea TV, într-o emisiune la care participa şi subsecretarul de stat de la Sănătate, Raed Arafat, dând asigurări că sistemul de asistenţă medicală de urgenţă „nu va fi dat pe mâna unor golani". Intervenţia s-a transformat treptat într-o adevărată răfuială, şeful statului acuzându-l pe Arafat că minte în legătură cu noua lege, creând o adevărată "psihoză p

„Nimeni nu ridică problema privatizării SMURD", a insistat preşedintele, acuzându-l totodată pe Raed Arafat că dezinformează pe tema noului proiect al legii Sănătăţii. „Mai bine să se prezinte la ministru cu observaţiile respective, nu să atace prin presă. Mesajul că vrem să dăm sistemul de urgenţă unor golani este mincinos şi incorect. Lansează o psihoză publică", i-a replicat şeful statului lui Arafat. El acuzase anterior că noua lege este total permisivă şi elimină bariera dintre public şi privat în sistemul de sănătate.

A doua intervenţie

„Ca să putem discuta despre lege, trebuie să citim proiectul. E o campanie publică împotriva acestui proiect, deşi fondul acestei legi este foarte necesar", a insistat Băsescu, în cea de-a doua intervenţie la Realitatea, sugerând că Arafat s-ar afla în spatele unei astfel de campanii, cu „aroganţa" specifică profesorilor universitari din Sănătate.

Arafat a ameninţat cu demisia
Cearta televizată cu şeful statului l-a pus pe gânduri pe Arafat, care a spus că ia în calcul demisia.
„Eu cred că trebuie să mă gândesc foarte serios să vorbesc din afară. Eu din interior sunt limitat să discut cu domnul ministru. Până mâine mă voi gândi dacă îmi dau demisia. Lumea nu mă crede. Nu ştiu de ce lumea crede că mă apăr pe mine. Mâine voi găsi un alt loc, mai bine plătit. Personalizăm totul în jurul unui om şi nu ne uităm la ce se întâmplă în sistemul de urgenţă, tocmai ca să-l mulţumim pe Vlădescu. Asta e ultima bătălie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenţă. Mă retrag şi vorbesc din afară ca orice cetăţean român, fără să am obligaţii în Guvern. Aşa este normal şi onest din partea mea", a declarat Raed Arafat.

Şeful statului a refuzat să spună dacă Arafat ar trebui să demisioneze sau nu. "Cred că are nişte puncte de vedere stângiste -că numai statul trebuie să fie în sistemul de urgenţă. Dar noi avem un sistem bine creat, pe care se pot aşeza elementele sectorului privat. Nu trebuie să ne sperie asta", a comentat şeful statului.

Fără asumarea răspunderii
Traian Băsescu a mai spus că „ar fi o mare greşeală" ca noua lege a Sănătăţii să treacă prin asumarea răspunderii, insistând că aceasta „ar trebui să fie dezbătută în Parlament şi cu bună-credinţă în cadrul public".

„Ghici ghicitoarea mea"
Revenind la posibilitatea ca Arafat să-şi dea demisia, Băsescu a spus că este problema subsecretarului de stat cum îşi armonizează părerea cu cea a ministrului, în caz contrar, urmând să plece ori el, ori şeful de la Sănătate. Chestionat cine ar putea, totuşi, pleca în cazul unui dezacord, Băsescu a trecut pe glumă: „Dumneavostră cine credeţi?! Ghici ghicitoarea mea!!!" Şeful statului a continuat cu exemplul fostului ministrul al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, care ar fi fost schimbat după ce şi-a exprimat "anumite" puncte de vedere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite