Băsescu se laudă în Spania cu rezultatele guvernării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Şeful statului le-a prezentat emigranţilor un tablou optimist al economiei româneşti. Preşedintele Traian Băsescu încearcă să-şi recucerească electoratul din Spania, care a venit în

>> Şeful statului le-a prezentat emigranţilor un tablou optimist al economiei româneşti.

Preşedintele Traian Băsescu încearcă să-şi recucerească electoratul din Spania, care a venit în număr mic la referendumul pentru introducerea votului uninominal.

Aflat pentru a doua oară în vizită în Peninsula Iberică, Traian Băsescu a avut o întrevedere cu regele Spaniei Juan Carlos I, după care s-a întâlnit cu membrii comunităţii româneşti din Madrid. "Sunt la curent cu toate problemele pe care le întâmpină comunitatea românească de aici şi voi face tot posibilul să găsesc soluţii pentru a vă rezolva nemulţumirile.

Economia românească vă simte lipsa şi încercăm să facem în aşa fel încât condiţiile din România să se îmbunătăţească, pentru a vă întoarce acasă", le-a spus şeful statului românilor.

Preşedintele a spus că rata inflaţiei a scăzut cu 6% şi că în România a crescut numărul investiţiilor şi implicit al locurilor de muncă. "Salariile şi pensiile au fost mărite şi încercăm ca în cel mai scurt timp să se alinieze celor din Uniunea Europeană". Traian Băsescu a confirmat faptul că a încercat să convingă autorităţile spaniole pentru ca piaţa muncii să se deschidă pentru români începând cu 2008.

"În ceea ce priveşte posibilitatea ca românii să lucreze în Spania din ianuarie 2008, veştile sunt proaste. Am purtat discuţii pe această temă cu regele Juan Carlos I şi condiţiile puse de Spania în această privinţă vor rămâne neschimbate".

Şeful statului a subliniat faptul că relaţiile dintre România şi Spania sunt deosebit de bune, autorităţile iberice fiind cele care au susţinut cel mai mult aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană.
Preşedintele a afirmat că se vor înfiinţa mai multe consulate româneşti în spaţiul hispanic şi că românii se bucură de tot ajutorul din partea autorităţilor de la Madrid pentru a se simţi cât mai integraţi.

Preşedintele a depus flori la Gara Atocha

Traian Băsescu s-a întâlnit, ieri, cu autorităţile din Madrid şi a depus coroane de flori la monumentele eroilor.
În jurul orei 9.00, şeful statului a avut o întrevedere cu conducerea Confederaţiei Spaniole a Organizaţiilor Patronale şi reprezentanţii celor mai importante companii membre. Băsescu a vizitat şi Primăria Madrid, unde i-a fost înmânată Cheia de Aur a oraşului.

Preşedintele a depus coroane de flori la Monumentul eroilor care şi-au pierdut viaţa pentru Spania şi a vizitat monumentul dedicat victimelor care au murit în atentatul din 11 martie 2004, din Gara Atocha, printre aceştia 16 români.

Românii din Peninsula Iberică nu s-au dus la referendum

Europarlamentarele şi referendumul de duminică au scos la vot 2.250 de români stabiliţi în Spania. Potrivit autorităţilor din peninsulă, la Castellon au fost numărate doar 800 de buletine în urnele pentru referendum, iar la Madrid - aproximativ 650. Comunitatea românească din Spania are în jur de două milioane de membri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite