Băsescu, invitat la Congresul PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la Convenţia Naţională a PDL ce va avea loc sâmbătă şi duminică, la Palatul Parlamentului. Invitaţia ar fi fost trimisă în urmă cu două săptămâni, potrivit unor surse democrat-liberale.

Băsescu declara luni, la TVR, că este dispus să participe la congresul democrat-liberalilor, însă nu a primit încă o invitaţie oficială.

Mai mulţi democrat-liberali din tabăra lui Vasile Blaga îşi făceau probleme legate de prezenţa preşedintelui, întrucât acesta ar putea spulbera şansele secretarului general în cursa pentru şefia partidului, influenţând decisiv votul în favoarea lui Emil Boc.

Tot luni, Traian Băsescu susţinea că nu vrea să comenteze despre alegerile interne din PDL pentru a nu mai fi acuzat că se implică în bătălia politică pentru şefia partidului. El a spus însă că Emil Boc şi Vasile Blaga sunt buni pentru ceea ce fac acum, adăugând că premierul a fost un partener loial. Şeful statului mai declara că PDL va decide ce va face premierul după Convenţia Naţională, întrebat dacă mai pledează pentru un premier tehnocrat.

Ieşirile publice ale lui Traian Băsescu, de-a lungul campaniei interne, au generat nemulţumirea democrat-liberalilor din tabăra lui Blaga, care l-au acuzat că influenţează alegerile afirmându-şi sprijinul pentru Emil Boc. În replică, Băsescu a susţinut că numele său este folosit în campanie. El l-a atacat pe Blaga despre care a spus că este un "caporal" care ar face jocurile Opoziţiei, adăugând că PDL nu poate fi condus pe "căprării".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite