Băsescu: Mă tem că intrăm într-o zonă de derapaj de la democraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că se teme de faptul că se intră într-o zonă de derapaj de la democraţie, el dând ca exemple situaţiile legate de ISC, de comisia de investigare în cazul Mang şi precizând că va semnala aceste abateri şi se va lupta cu ele.

"Cred că ne îndreptăm spre un lucru foarte grav. S-a încercat ieri modificarea, printr-o declaraţie a Parlamentului, a atribuţiunilor constituţionale ale preşedintelui României şi ale primului-ministru. Acum, se continuă pe aceeaşi linie. Mă tem că, văzând şi ce se întâmplă la TVR, văzând şi cum s-a încercat o intervenţie a Guvernului prin mutarea peste noapte a Inspectoratului de Stat în Construcţii sau acum, când e problema domnului Mang, s-a schimbat toată comisia aceea de la Ministerul Educaţiei, comisia pentru analiza lucrărilor de doctorat, plagiatul, mă tem că intrăm într-o zonă de derapaj de la democraţie şi simptomele încep să fie tot mai puternice", a afirmat preşedintele în conferinţa de presă, citat de Mediafax.

Şeful statului a ţinut însă să precizeze că va semnala aceste derapaje şi se va "bate" cu ele. "Iar eu nu voi tolera astfel de atitudini, le voi semnala public, mă voi bate cu ele", a mai spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite