Băsescu s-a întâlnit cu popularii, Tăriceanu - cu liberalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu aşteaptă astăzi o decizie a Consiliului European în ceea ce priveşte aderarea la 1 ianuarie 2007, decizie care să fie mai

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu aşteaptă astăzi o decizie a Consiliului European în ceea ce priveşte aderarea la 1 ianuarie 2007, decizie care să fie mai favorabilă României şi Bulgariei decât cea luată în mai de Comisia Europeană.
"Ne putem aştepta ca la nivelul concluziilor pe care Consiliul European le va adopta să existe o menţiune clară cu privire la data aderării. Există proiectul concluziilor în care se stabileşte lipsit de echivoc ca data aderării să fie 1 ianuarie 2007, în condiţiile în care România îşi îndeplineşte obligaţiile", a declarat premierul Tăriceanu după o întâlnire cu liderii Partidului Liberal European. De altfel, liderii acestei formaţiuni au anunţat, ieri, că susţin fără echivoc aderarea României şi Bulgariei la 1 ianuarie 2007. Premierul Tăriceanu a mai susţinut că astăzi Consiliul European ar putea adopta şi o recomandare adresată statelor care n-au ratificat încă Tratatul de aderare a României şi Bulgariei. Prezent la reuniunea liberalilor europeni, premierul danez Oul Rasmunsen a explicat că ţara sa era pregătită să ratifice acest tratat până în iunie, dar a întrerupt acest proces după concluziile prezentate în mai de Comisia Europeană. În timp ce premierul Tăriceanu se întâlnea cu liberalii europeni, preşedintele Traian Băsescu participa, la Bruxelles, la o reuniune a Partidului Popular European, formaţiune mult mai sceptică în ceea ce priveşte extinderea din 2007. Băsescu nu a făcut însă nicio declaraţie oficială după şedinţa PPE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite