Băsescu are "îngrijorări" cu privire la accesul României în Spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că are "îngrijorări" în legătură cu accesul României în Spaţiul Schengen, în ciuda faptului că cele şapte rapoarte de până acum au fost pozitive şi îşi doreşte ca şi ultimul, din noiembrie 2010, să fie pozitiv.

Preşedintele a spus că tendinţa raportului CE publicat marţi îi generează "îngrijorări viitoare" legate de aderarea la Spaţiul Schengen.

Traian Băsescu a menţionat că până în prezent au avut loc şapte inspecţii pe tema modului în care autorităţile române au îndeplinit condiţiile pentru aderarea la Schengen, obiectiv a cărui îndeplinire România şi-a propus-o pentru martie 2011.

"În noiembrie este ultimul şi va viza în pincipal două aeroporturi", a spus preşedintele Băsescu.

"Toate cele şapte rapoarte au avut concluzii pozitive. Sperăm ca şi ultimul să fie la fel", a spus şeful statului, adăugând că speră ca, până la acea dată, cele două benzi rulante să fie instalate la aeroportul din Timişoara, iar ministrul Berceanu să încheie lucrările la aeroportul Otopeni.

"Merităm să intrăm în Spaţiul Schengen", a spus preşedintele, adăugând că în acest scop au fost cheltuiţi "mulţi bani şi mult efort".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite