Băsescu, încolţit cu cereri de graţiere şi de mărire a pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a venit, ieri, pe o căldură toridă, la Buzău, pentru a decora personal drapelul de luptă al Comandamentului Operaţional 2 Întrunit, unitate care coordonează

Preşedintele Traian Băsescu a venit, ieri, pe o căldură toridă, la Buzău, pentru a decora personal drapelul de luptă al Comandamentului Operaţional 2 Întrunit, unitate care coordonează activitatea militarilor români aflaţi în Afganistan şi Irak.
"Sunt în faţa unui comandament care, în al Doilea Război Mondial, a făcut onoare Armatei României, atât în drumul spre Est, cât şi în drumul spre Vest", le-a spus Băsescu militarilor din cadrul acestei mari unităţi. După un scurt discurs, şeful statului s-a aruncat în mulţime, chiar dacă numărul buzoienilor veniţi să-l aplaude pe şeful statului era destul de mic. De altfel, spre deosebire de alte ocazii, când publicul dorea doar să se fotografieze, acum Băsescu a fost nevoit şi să răspundă la tot felul de plângeri. Un bătrân l-a întrebat când vor creşte pensiile, iar şeful statului i-a răspuns, zâmbind, că trebuie să aibă răbdare. O femeie i-a spus că aşteaptă de la el un decret de graţiere, care să-i scoată soţul din puşcărie, dar şeful statului a afirmat, sec: "Lasă-l să mai stea". După obişnuita socializare cu privitorii din piaţa centrală a oraşului, Băsescu a mai avut o scurtă întâlnire cu ofiţerii de la Comandamentul Operaţional 2 şi a intrat în legătură, prin videofon, cu trupele din Irak şi Afganistan. El a explicat că, în prezent, trupele din Afganistan sunt poziţionate în cea mai avansată zonă de contact cu rebelii talibani. După ce a îndeplinit aceste formalităţi, Băsescu s-a suit în elicopterul care urma să-l ducă, se pare, la Putna.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite