Basescu, cel mai finantat politician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele cu dare de mana au fost infinit mai generoase in campania electorala prezidentiala cu candidatul Traian Basescu decat cu concurentii sai. Potrivit ultimului raport al Institutului pentru

Persoanele cu dare de mana au fost infinit mai generoase in campania electorala prezidentiala cu candidatul Traian Basescu decat cu concurentii sai.
Potrivit ultimului raport al Institutului pentru Politici Publice, donatiile primite de Basescu au depasit cifra de 10,5 miliarde lei vechi. Al doilea pe lista donatiilor este presedintele PRM caruia au fost oferite 2,4 miliarde lei, iar al treilea Adrian Nastase cu 2,3 miliarde. Sume frumoase au mai dobandit Marian Petre Milut - 1,9 miliarde si Gheorghe Ciuhandu - aproape 1,1 miliarde. La capatul celalalt al listei se afla Marko Bela, Petre Roman si Gigi Becali, care n-au inregistrat din donatii nici un banut. Traian Basescu a agonisit cele mai mari sume pentru campanie - 22 miliarde lei vechi, dar a cheltuit dublu - 44,5 miliarde. Pe pozitia secunda s-a situat tot Corneliu Vadim Tudor care a realizat venituri de 12,027 miliarde, bani pe care i-a cheltuit pe toti in campanie. Adrian Nastase a declarat venituri de 8,5 miliarde, dar a afirmat ca a cheltuit 27,1 miliarde, adica de 3 ori mai mult. Becali ocupa pozitia intai ca numar de afise tiparite (1.502.009), fiind secundat de Traian Basescu (1.500.000); ei sunt urmati la mare distanta de Adrian Nastase (180.000), Milut si Gheorghe Dinu cu cate o suta de mii. Marko Bela a sustinut ca nu a tiparit decat sapte afise. Chiuhandu pare sa nu fi fost deloc interesat de afise, intrucat in dreptul sau apare cifra zero.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite