Băsescu îl fierbe pe Atanasiu la foc mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

oară posibilitatea ca el personal, în calitatea sa de preşedinte al României, să conteste decizia parchetului."Aştept epuizarea celor 20 de zile în care atât cei doi petenţi, cât şi

oară posibilitatea ca el personal, în calitatea sa de preşedinte al României, să conteste decizia parchetului.
"Aştept epuizarea celor 20 de zile în care atât cei doi petenţi, cât şi preşedintele României, ca părţi interesate, pot cere revizuirea soluţiei date de Parchetul Militar", a spus şeful statului. Băsescu a explicat că decizia parchetului nu este definitivă decât după ce se parcurge şi "a doua etapă". El a precizat însă, că şi după expirarea acestui termen, oricare din cei doi reclamanţi - deputatul PSD Eugen Bejinariu şi consiliera prezidenţială Adriana Săftoiu - se mai pot adresa Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie.
Atanasiu, acuzat de abuz în serviciu
Bejinariu şi Săftoiu l-au acuzat pe ministrul Apărării, Teodor Atansiu (PNL), de abuz în serviciu. În 6 octombrie, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus "neînceperea urmăririi penale faţă de Teodor Atanasiu şi faţă de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei şi Direcţia de Informaţii Militare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în dosarul constituit în urma plângerilor formulate de consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu, precum şi de deputatul Eugen Bejinariu".
La jumătatea lunii iulie, Teodor Atanasiu declara că ştie de la Direcţia de Informaţii Militare că Adriana Săftoiu dă presei, "pe surse", informaţii care să-l discrediteze. Ea l-a dat în judecată pe Atanasiu pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei.
În 12 septembrie, preşedintele Traian Băsescu l-a suspendat din funcţie pe Teodor Atanasiu (PNL) în temeiul prevederilor articolului 100 alin. 1, art. 109, alin. 2 din Constituţie şi al legii privind responsabilitatea ministerială, "pentru a îndepărta orice suspiciune de influenţare a anchetei, având în vedere declanşarea procedurii de urmărire penală".
Secţia Parchetelor Militare (SPM) a stabilit că "nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi contra intereselor persoanelor, întrucât nu s-a produs o tulburare însemnată bunului mers al unei autorităţi sau instituţii publice ori o pagubă patrimoniului acesteia şi nici nu s-a constatat producerea vreunei vătămări intereselor legale ale unei persoane".
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va hotărî, în 18 octombrie, asupra cererii lui Atanasiu privind decretul prezidenţial prin care a fost suspendat din funcţia de ministru al Apărării.

Săftoiu menţine incertitudinea
Adriana Săftoiu a declarat, ieri, pentru Mediafax, că, până acum, nu a contestat decizia Parchetelor Militare. Potrivit acestei agenţii de presă, ea nu a precizat dacă va face sau nu acest lucru. În schimb, Bejinariu a afirmat încă de săptămâna trecută că nu va face contestaţie şi nu vrea să mai facă nici un comentariu pe acest subiect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite