Băsescu îi deschide calea lui Geoană la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD, PD şi Traian Băsescu poartă negocieri intense pentru configurarea unui nou Executiv Negocierile de vineri, de la Palatul Cotroceni, sunt considerate, de către cei invitaţi,

Liderii PSD, PD şi Traian Băsescu poartă negocieri intense pentru configurarea unui nou Executiv

Negocierile de vineri, de la Palatul Cotroceni, sunt considerate, de către cei invitaţi, un simplu pas în direcţia constituirii unui guvern PSD. PNL va respinge aproape sigur oferta unei colaborări cu PLD şi PD, aşa că preşedintele Băsescu va putea spune că nu-i mai rămâne altă soluţie decât să accepte un premier social-democrat.

Liderii Partidului Democrat consideră că vineri, la consultările de la Palatul Cotroceni, nu se va ajunge la niciun rezultat, întrucât PNL nu îl va abandona pe premierul Călin Popescu Tăriceanu. "Există şanse foarte, foarte mici ca în PNL să se producă o revoltă împotriva lui Tăriceanu. Preşedintele doreşte însă să aibă mâinile libere după aceste consultări", a explicat un membru al conducerii PD. El a declarat că, după această rundă de consultări, dacă PNL respinge varianta colaborării cu PD şi PLD, se deschid perspective unui guvern PSD. Acesta ar urma să fie instalat după ce Guvernul Tăriceanu va fi răsturnat de moţiunea de cenzură depusă de PSD. "În niciun caz însă preşedintele Traian Băsescu nu-l va accepta pe Mircea Geoană în postul de premier. Băsescu nu poate numi în această funcţie pe cineva cu care a avut conflicte dure în trecut. Persoana pe care preşedintele ar prefera-o este Vasile Puşcaş", a apreciat un alt lider democrat.

Pesediştii simt din nou gustul puterii

Preşedintele PSD s-a deplasat la Palatul Victoria, unde a avut o scurtă întrevedere cu premierul. Surse parlamentare, citate de Mediafax, susţin că Geoană ar fi cerut şapte posturi de ministru pentru social-democraţi, precum şi asumarea publică a apropierii dintre cele două partide.

Preşedintele PSD s-ar mai fi văzut şi cu Traian Băsescu, marţi seara. Surse din partid afirmă că Băsescu i-ar fi garantat lui Geoană postul de premier şi susţinerea din umbră de către democraţi a Cabinetului condus de preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite