Băsescu l-a chemat pe Boc la Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a fost chemat la Palatul Cotroceni pentru discuţii cu preşedintele Traian Băsescu. Întâlnirea s-a încheiat după aproximativ o oră şi a fost precedată de o scurtă şedinţa de guvern, în care s-a analizat şi stadiul absorbţiei fondurilor europene. Discuţiile de la Cotroceni au avut loc în condiţiile în care unul dintre miniştrii Cabinetului Boc, Laszlo Borbely (UDMR), este implicat într-un dosar DNA pentru tr

Citiţi şi: Anastase: „Aşteptăm înştiinţarea oficială şi apoi discutăm cazul Borbely”

Laszlo Borbely se află şi pe lista neagră a miniştrilor ameninţaţi cu remanierea din cauza problemelor legate de fondurile europene. Procedural, în situaţia unei cereri oficiale din partea DNA, Laszlo Borbely ar putea fi suspendat din funcţia de ministru. Pentru începerea urmăririi penale în cazul său este însă nevoie de avizul Parlamentului, care a intrat în vacanţă. Potrivit Legii răspunderii ministeriale, foştii şi actualii miniştri care sunt şi parlamentari nu pot fi anchetaţi decât după încuviinţarea Camerei din care fac parte, întrucât ei beneficiază de un regim special de imunitate.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat azi că ministrul Mediului, Borbely Laszlo, are în continuarea susţinerea politică a Uniunii şi s-a declarat convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa acestuia se vor dovedi false.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite