Băsescu cere structuri de securitate mai puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, joi seara, că există pericolul ca în România să se producă atentate precum cele de la Londra, Madrid, Sharm El-Sheik sau Indonezia. "România este

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, joi seara, că există pericolul ca în România să se producă atentate precum cele de la Londra, Madrid, Sharm El-Sheik sau Indonezia. "România este într-un astfel de pericol, iar exagerarea că o să ne intre cineva în case; eu le spun românilor, ca şef al statului: niciun român cinstit nu trebuie să se teamă, dar orice ticălos trebuie să se teamă", a declarat Băsescu, într-o intervenţie la postul public de televiziune, în cadrul căreia a dorit să explice necesitatea adoptării noilor legi privind siguranţa naţională. "Eu am convingerea că trebuie să avem structuri de securitate pentru cetăţenii români, care să le dea linişte şi sentimentul că statul român îi apără", a afirmat şeful statului, care a susţinut că "este un număr mare de ameninţări asimetrice".
Potrivit lui Băsescu, ar trebui însă întărit controlul parlamentar asupra serviciilor secrete. "Această capacitate, care eventual poate scăpa de sub control, trebuie pusă sub un mai puternic control parlamentar", a declarat Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite