Băsescu, în căutarea majorităţii "transparente"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a chemat, astăzi, partidele parlamentare la Palatul Cotroceni pentru consultări la care, printre altele, să se reuşească "degajarea unei majorităţi politice

Preşedintele Traian Băsescu a chemat, astăzi, partidele parlamentare la Palatul Cotroceni pentru consultări la care, printre altele, să se reuşească "degajarea unei majorităţi politice transparente şi responsabile, pe baza căreia să poată fi format un Executiv stabil, care să asigure buna guvernare a ţării până la încheierea actualului ciclu electoral".

Potrivit unor surse din PD, ceea ce încearcă de fapt Băsescu este să creeze o presiune pentru răsturnarea Guvernului Tăriceanu. Înainte de a fi suspendat, Băsescu a mai cerut crearea unei "majorităţi transparente", dar cererea sa a fost ignorată. Acum, el discută cu partidele parlamentare de pe poziţia unui preşedinte reconfirmat în funcţie de 75% din electorat.

Urmare a acestei situaţii, consultările nu vor mai fi boicotate decât de PRM. Pe agenda discuţiilor se mai află convenirea unei date pentru alegerile pentru Parlamentul European, precum şi finalizarea legilor siguranţei.

Miercuri sau joi, preşedintele României se va adresa direct parlamentului. El le va reaminti, probabil, deputaţilor şi senatorilor, că nici până acum nu au dat un aviz la cererea sa privind organizarea unui referendum pentru introducerea votului uninominal.

Apropiaţii săi apreciază că Băsescu ar putea cere, acum, şi un referendum prin care populaţia să fie consultată dacă doreşte o republică prezidenţială sau parlamentară.

Premierul vine la Cotroceni

PNL participă la consultările de la Cotroceni cu o delegaţie condusă de liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, mai ales că trei dintre temele anunţate sunt susţinute de liberali, a declarat, ieri, vicepreşedintele partidului, Teodor Meleşcanu. Vicepreşedintele liberal a mai spus că PNL are o serie de propuneri referitoare la declanşarea procesului de amendare a Constituţiei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite