Băsescu anunţă război cu "durii" din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a anunţat, luni seara, pe liderii PNL că de acum înainte va fi nevoit să răspundă la atacurile lor. "Va trebui să le răspund. Uitaţi-vă, până la urmă,

Preşedintele Traian Băsescu i-a anunţat, luni seara, pe liderii PNL că de acum înainte va fi nevoit să răspundă la atacurile lor.
"Va trebui să le răspund. Uitaţi-vă, până la urmă, oameni care fac acuzaţii extrem de ieftine, neacoperite", a spus Băsescu, la o emisiune a postului Antena 3. El a arătat că este deranjat de acuzaţii precum cea potrivit căreia ar urmări distrugerea PNL. "Nu am nimic cu ei şi le-am spus-o. Nu mă interesează conducerea acestui partid, să îmi creeze o platformă de susţinere la următoarele alegeri", a afirmat şeful statului. El a apreciat că premierul Călin Popescu Tăriceanu este "captivul" unui "nucleu dur" din PNL, nucleu care îl ţine sub presiune. "Probabil îşi face socoteala: mă atacă opoziţia, mă atacă preşedintele () şi probabil vrea să îşi diminueze numărul de atacuri în interiorul partidului. Sincer să fiu, dacă mi-ar fi spus, dacă m-ar fi atenţionat, niciodată Adriana Săftoiu nu ar fi dat comunicatul", a spus Băsescu despre Tăriceanu, referindu-se inclusiv la polemica privind numirea comisarului european, prin "consultarea" sau "informarea" preşedintelui de către premier. şeful statului a mai apreciat că atacurile "nucleului dur" compus din Puiu Haşotti, Crin Antonescu şi Bogdan Olteanu se datorează unei "lupte teribile" pentru "moştenirea preşedinţiei partidului". Băsescu nu s-a abţinut să nu reia, şi de această dată, afirmaţia potrivit căreia Crin Antonescu şi-ar vopsi părul, deşi acesta a negat. "Mai bine îţi tunzi părul decât să îl vopseşti", a spus Băsescu despre Antonescu.
Tăriceanu, trezit din somn
Traian Băsescu a susţinut că l-a avertizat încă de miercuri pe premierul Tăriceanu că Varujan Vosganian va avea probleme să fie acceptat comisar european. Potrivit lui Băsescu, Vosganian ar fi avut dificultăţi datorită unei afirmaţii privind "ghetourile pentru romi". "Eu cred că numai şi acest lucru îl făcea incompatibil cu calitatea de membru al Comisiei Europene", a apreciat şeful statului. El a povestit că l-a trezit din somn pe premier, duminică, la ora 7.30, pentru a-l invita la o cafea şi pentru a discuta despre nominalizarea lui Orban pentru postul de comisar. "La primul apel nu a răspuns, pe la opt l-a prins centralista, am vorbit şi am stabilit: hai să ne vedem la mine, la cafea. Am discutat mai bine de o oră. Dacă ştiam, dacă m-ar fi atenţionat: domnule preşedinte, nu spune public că am stat mult de vorbă, pentru că se supără () Ludovic Orban, Haşotti, se supără şi Olteanu, se supără mai ştiu eu ce personaj de pe la PNL", a relatat Băsescu.
Adevărul "un instrument de putere"
Preşedintele Traian Băsescu a declarat că liberalul Dinu Patriciu a cumpărat ziarul Adevărul pentru a avea "un nou instrument de putere". Potrivit lui Băsescu, Patriciu ar trebui să nu mai încerce să controleze oameni politici. "Trebuie să înţeleagă distanţa între afaceri şi politică. Încercarea de a vrea să controlezi politicieni numai pentru că eşti un om foarte bogat este greşită şi îi va face rău şi dânsului, şi celor pe care acum îi controlează", a spus şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite