Băsescu, amendat cu 20% din salariu pentru neexecutarea unei sentinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a fost el însuşi subiect al mai multor dosare în justiţie, în unul dintre acestea fiind obligat să plătească amendă pentru neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti în

Şeful statului a fost el însuşi subiect al mai multor dosare în justiţie, în unul dintre acestea fiind obligat să plătească amendă pentru neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti în exercitarea mandatului de primar al Capitalei. Secţia Contencios administrativ a Tribunalului Bucureşti l-a amendat, în septembrie 2005, pe Traian Băsescu cu o sumă egală cu 20% din salariul minim brut pe economie/pe zi de întârziere pentru că nu a pus în aplicare, când era primar general al Capitalei, o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Sancţiunea a rămas definitivă, nefiind atacată cu recurs. Federaţia Sanitas România a cerut în instanţă, şi a reuşit, amendarea actualului preşedinte.

Consiliul a emis, în 2003, o hotărâre prin care dădea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 10 ani, sediul în care activa Federaţia Sanitas, situat pe Strada Vasile Lascăr nr. 16. Cum primarul general, Traian Băsescu, întârzia punerea în aplicare, sindicaliştii au învestit hotărârea Consiliului local cu formulă executorie.

"Tribunalul constată că pârâtul nu a făcut dovada că ar fi executat sentinţa civilă 4588/2004, în termenul prevăzut de legea contencionsului administrativ, impunându-se luarea unor măsuri de constrângere în vederea executării hotărârii", se arată în motivarea sentinţei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite