Băsescu i-a cerut fratelui său să renunţe la acţiunile de la firma în domeniul militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu i-a cerut fratelui său să renunţe la acţiunile de la firma în domeniul militar
Băsescu i-a cerut fratelui său să renunţe la acţiunile de la firma în domeniul militar

Preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat fratelui său să renunţe imediat la calitatea de acţionar la firma cu activităţi legate de domeniul militar. Anunţul a fost făcut public de Administraţia Prezidenţială, după ce în presă au apărut informaţii că Traian Băsescu se află într-un conflict de interese, pentru că fratele său Mircea Băsescu este jucător în industria de armament.

"Preşedintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar. Preşedintele a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare. De asemenea, preşedintele i-a solicitat domnului Mircea Băsescu să renunţe imediat la calitatea de acţionar în respectiva firmă. Şeful statului mulţumeşte mass-media pentru semnalarea acestui caz şi regretă situaţia creată", se arată în comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit jurnaliştilor, de două luni, Mircea Băsescu s-a asociat cu şefii industriei de apărare, dar şi cu reprezentanţii unor mari companii americane din industria de armament şi tehnică militarã, unde activeazã în prezent chiar foşti înalţi ofiţeri NATO şi US Army.

Ca sef al statului, Traian Băsescu este şi conducătorul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, organism care aprobă, printre altele, şi programele de achiziţii cu armament şi tehnică militară ale Ministerului Apărării Naţionale, de aici şi conflictul de interese.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite