Băsescu nu acceptă explicaţiile lui Boc privind acordul cu PRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PDL au cerut şi au obţinut o întrevedere, luni după-amiază, cu preşedintele Traian Băsescu pentru a da explicaţii privind înţelegerea PDL-PRM, potrivit spuselor liderului PDL, Emil

Liderii PDL au cerut şi au obţinut o întrevedere, luni după-amiază, cu preşedintele Traian Băsescu pentru a da explicaţii privind înţelegerea PDL-PRM, potrivit spuselor liderului PDL, Emil Boc.

El a precizat că preşedintele "nu a acceptat" argumentele democrat-liberalilor. "Sper că cel puţin a înţeles că a fost o decizie, pe fond, de bună credinţă, administrativă, fără nicio conotaţie politică, fără să existe niciun fel de protocol, niciun fel de înţelegere şi nimic altceva", a spus Boc. Liderul a adăugat că PDL nu a evaluat toate nuanţele acordului şi impactul pe care l-a avut în opinia publică.

"Nu cred că relaţia dintre noi şi preşedinte se pune în termeni de scuze. Suntem oameni care ne cunoaştem în politică de foarte mulţi ani. Cred că discuţia sinceră este singura cale de a rezolva o problemă sau o explicaţie decentă, nu cred că milogeala publică reprezintă soluţia", a declarat Boc ieri, precizând că nu au fost prezentate scuze şefului statului.

Întâlnirea dintre preşedinte şi liderii PDL a avut loc cu doar două zile înainte de desemnarea oficială a premierului în Colegiul Director al PDL. În PDL, părerea majoritară este că Theodor Stolojan nu va avea contracandidat, în timp ce voci izolate recomandă aşteptarea votului Colegiului, precizând că deocamdată nimeni nu poate spune că Stolojan este singurul candidat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite