Băsescu: “ Am plătit foarte scump în UE inconsecvenţa politicienilor români”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că inconsecvenţa politicienilor români care au "discreditat" România în UE prin acţiuni cum ar fi "înfiinţarea-desfiinţarea ANI şi a DNA" a fost plătită "extrem de scump" în decursul celor cinci ani, de la momentul aderării la Uniunea Europeană.

Traian Basescu şi Emil Boc au participat, astăzi, la conferinţa "România în UE - 5 ani de la aderare", organizată de MAE şi Ministerul Afacerilor Europene.La eveniment au mai fost prezenţi comisarul european Dacian Cioloş şi ministrii Leonard Orban şi Cristian Diaconescu.
Preşedintele Traian Băsescu, în discursul său, a făcut referire şi la o serie de probleme ce au vizat luptele din politica internă şi inconsecvenţa politicienilor transferată în lipsă de credibilitate.
"România a plătit extrem de scump în interiorul acestui intervat inconsecvenţele politicienilor. Vă aduc aminte: înfiinţarea ANI, desfiinţarea ANI; infiinţarea DNA, desfiintarea - tentativă a DNA. Sunt multe alte exemple, provenite de la politicieni care au discreditat România consistent şi a fost nevoie mereu de o luptă formidabilă ca a fost o greşeală", a declarat Traian Băsescu.
Şeful statului a afirmat că susţine în continuare procesul major de reformare a statului.
"A trebuit o noua lege a educaţiei.Opţiunea guvernului a fost să trimită legea în parlament, pentru a fi dezbătută. Rezultatul a fost că, intrata în dezbatere, a fost readusă la forma care ezista în practica. De aceea a fost nevoie de retragerea ei şi de asumarea răspunderii, pentru că trecerea prin parlament devenise deja o lupta împotriva modernizării sistemului de educaţie", a afirmat preşedintele Băsescu.
El a subliniat că aceste inconsecvenţe au afectat inclusiv eforturile de ridicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei.
"Dacă Romania nu ar fi avut ezitari in vreo doua randuri probabil ca in mod cert in aceasta vara s-ar fi propus incetarea mecanismului", a susţinut Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite