Băsescu: Uneori limbajul meu nu e cel mai adecvat. Nu e al unui preşedinte scrobit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu nu a renunţat la tricoul albastru nici în acest weekend (foto: Eduard Enea)
Traian Băsescu nu a renunţat la tricoul albastru nici în acest weekend (foto: Eduard Enea)

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat într-o înregistrare video pe Facebook că nu întotdeauna limbajul său este cel mai adecvat. „Nu e limbajul unui preşedinte scrobit", crede acesta.

„Unul dintre reproşurile care mi se fac este legat de limbaj. Eu recunosc că uneori limbajul meu nu este cel mai adecvat sau, în orice caz, că nu e limbajul unui preşedinte scrobit", mărturiseşte Traian Băsescu într-o înregistrare video pe reţeaua de socializare.

„Trebuie să vă spun însă un lucru. De când am devenit preşedinte mi-am propus să nu mă transforme funcţia. Eu vreau să rămân tot om, un om normal cu bunele şi relele lui, un om care pleacă de la premisa că a doua zi după ce nu mai este preşedinte va trebui să trăiască la fel cum a trăit înainte de a fi preşedinte. Şi cei care vă aduceţi aminte declaraţiile mele de la începutul primului mandat nu se poate să nu vă reamintiţi faptul că mi-am propus să rămân un om normal. De aceea, uneori mai scap şi licenţe de limbaj, pe care trebuie să vă spun că le şi regret, dar după ce au plecat", mai mărturiseşte preşedintele suspendat.

Tocmai din acest motiv, Traian Băsescu susţine că îşi permite să se comporte normal: „Merg în restaurant cu soţia ca orice român, merg la o distracţie, la o nuntă sau la o sărbătoare locală ca orice român şi nu îmi propun să le arăt românilor că sunt altfel decât sunt".

„Până şi erorile de limbaj pe care le recunosc ca atare sunt parte din această definiţie a unui preşedinte care nu se transformă pe timpul mandatului, pentru că mi-ar fi imposibil să mai trăiesc normal după ce îmi termin mandatul. Reţineţi însă că regret întotdeauna excesele de limbaj", încheie Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite