Băsescu: "Sunt multe semne de întrebare privind direcţia pe care s-o adopte UE"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la întâlnirea cu o delegaţie a Comisiei de afaceri Europene a Bundestagului, că în prezent "sunt foarte multe semne de întrebare asupra direcţiei pe care UE ar trebui să o adopte".

"Pentru noi este o onoare să primim o delegaţie a Bundestagului, mai ales în momente în care sunt foarte multe semne de întrebare asupra direcţiei pe care UE ar trebui să o adopte. Vizita dumneavoastră îmi prilejuieşte ocazia de a vă expune şi punctul nostru de vedere cu privire la ce urmează să se întâmple în UE", s-a adresat şeful statului, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni, delegaţiei germane conduse de Günther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului de la Berlin.

De asemenea, preşedintele a ţinut să îi informeze pe parlamentarii germani şi despre situaţia politică din România.

"Cu permisiunea dumneavoastră, în câteva cuvinte o să încerc să vă aduc la cunoştinţă situaţia politică din România. Acum trei săptămâni guvernul de centru-dreapta a pierdut majoritatea în Parlament, situaţie în care am desemnat un prim-ministru din opoziţie, care prin votul din Parlament a confirmat că are majoritate", a mai spus Băsescu, potrivit mediafax.

La rândul său, Gunther Krichbaum a afirmat că landul pe care îl reprezintă, Baden-Wurttemberg, are "relaţii multiple cu România".

"Suntem deputaţi ai landului Baden-Württemberg în Bundestagul german, din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU - n.r.). Venim dintr-un land care are relaţii multiple cu România. Există relaţii tradiţionale, culturale, dar şi economice între ţările noastre, iar motivul principal al vizitei noastre este să intensificăm şi să aprofundăm şi mai mult prietenia politică între acestea. Aveţi dreptate, este o situaţie politică interesantă şi agitată în Europa. Există mari probleme pe care, însă, trebuie să le rezolvăm împreună, dar sunt vremuri interesante şi la dumneavoastră în ţară. Ne bucurăm cu atât mai mult de dialogul pe care-l putem purta cu dumneavoastră, având în vedere marile provocări la nivel european pe care trebuie să le rezolvăm împreună", a spus parlamentarul german.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite