Băsescu: Statul nu mai poate plăti salariile funcţionarilor incompetenţi şi bolnavilor închipuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin menţinerea nivelului actual al cheltuielilor sociale sacrificăm dezvoltarea României, a declarat preşedintele Traian Băsecu, astăzi, în plenul Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a  ţinut astăzi un discurs în faţa Parlamentului despre situaţia actuală a ţării. "Trebuie să spunem românilor că statul nu mai poate plăti salariile funcţionarilor incompetenţi şi bolnavilor închipuiţi", a afirmat preşedintele la începutul discursului său.

"Prin menţinerea nivelului prezent al cheltuielilor sociale sacrificăm dezvoltarea României. În perioada 2007 - 2008, deşi România avea creştere, paradoxal, a crescut şi numărul asistaţilor... În 2004, România avea în asistenţă socială 6,4 milioane de cetăţeni. Din 2004 până în 2008, Guvernul Tăriceanu a ajuns la 13,9 milioane de asistaţi", a spus Băsescu.

Preşedintele a făcut un apel "la responsabilitate" la adresa tuturor. "Aveţi varianta populismului economic şi cea a reformelor....Trebuie să îi ajutăm pe cei care au cu adevărat nevoie să fie ajutaţi. S-au plătit însă ajutoare pentru voturi... Renunţarea la practicile statului asistenţial nu se poate face decât printr-un acord".

Traian Băsescu a vorbit şi despre sistemul bugetar, unde există "ghişee care consumă timpul şi nervii cetăţenilor degeaba".

"Sunt salariaţi în sectorul bugetar care au experienţă şi ar merita salarii mai mari, dar trebuie să fim conştienţi că avem un aparat supradimensionat. Profesionalizarea aparatului administrativ este un obiectiv esenţial în următorii ani... Din păcate măsuri de genul acordării celui de al 13-lea salariu şi acordarea de prime a avut efecte negative asupra deficitului", a spus şeful statului.

Preşedintele este de părere că "subfinanţarea nu este prima problemă, ci risipa".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite