Băsescu: Orice poate fi renegociat în acordul cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că  "oricând se poate relua negocierea" acordului încheiat cu FMI. Şeful statului a făcut această afirmaţie referindu-se la memorandumul dintre Guvern şi FMI.

După întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, cu premierul şi cu ministrii din cabinetul Boc, ca răspuns la întrebarea ziariştilor legată de posibilitatea modificării memorandumului dintre Guvern şi FMI, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "Sigur, oricând se poate relua negocierea".

Mai citeşte şi:

Delegaţia FMI ar putea reveni în România dacă memorandumul va fi modificat după analiza CES

"Deci, orice se poate renegocia, dar vreau să ştiţi că este o chestiune de timp şi oricum trebuie să răspundem cum reducem cheltuielile bugetare", a adăugat şeful statului.

Discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor au durat trei ore şi jumătate, iar preşedintele a precizat că sindicatele şi patronatele trebuie să discute în Consiliul Economic şi Social (CES) despre acest acord.

"Acordul cu Fondul, care este pentru prima dată distribuit în avans sindicatelor, patronatelor şi partidelor politice participante, trebuie discutat în CES, care e structura legală, care să avizeze acest acord", a spus preşedintele.

De altfel, premierul Emil Boc a declarat cu va aproba reducerile fără acordul  CES.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite