Băsescu: O să mă ocup şi de desecretizarea contractului pentru Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confruntat ieri cu un protest spontan în faţa Palatalului Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu le-a spus celor peste o sută de oameni prezenţi că se va "ocupa" şi de secretizarea contractului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Băsescu a fost întrebat de protestari dacă are în vedere desecretizarea contractului cu Gold Corporation pentru exploatarea minieră a zăcămintelor de aur la Roşia Montană.

"Da, asta mă interesează în perioada următoare, o să mă ocup şi de desecretizare", a răspuns preşedintele.

Anterior el a spus că dacă ar fi negociat el în 1997 contractul de exploatare a aurului de la Roşia Montană, statul ar fi avut mai mult decât în prezent.

"Dacă aş fi negociat eu în 1997, am fi luat sigur mai mult. Din câte ştiu, noi am avut iniţial 37%", a spus Traian Băsescu, întrebat de ce statul ia atât de puţin din acest contract.

Peste o sută de persoane s-au adunat marţi seară în faţa Palatului Cotroceni pentru a participa la un flashmob organizat în semn de protest faţă de poziţia preşedintelui Traian Băsescu faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

Mai mulţi utilizatori Facebook înscrişi pe grupuri ale PSD au postat, ieri-seară, invitaţii la un protest tăcut lângă Palatul Cotroceni, pentru a-i arăta preşedintelui Traian Băsescu un "cartonaş roşu" pentru susţinerea proiectului de la Roşia Montană.

După câteva minute de la începutul protestului, preşedintele Băsescu a venit la manifestanţi, discutând cu aceştia aproape o jumătate de oră. El a explicat că a decis să vină între ei întrucât a apreciat maniera civilizată a protestului.

Protestatarii i-au sugerat organizarea unui referendum pe tema exploatării de la Roşia Montană, însă el l-a respins, explicând că nu este posibil din cauză că abordarea este una "extrem de tehnică".

Traian Băsescu le-a spus că nu va renunţa să susţină proiectul. Vezi aici detalii!

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite