Băsescu: Nu sunt omul care să mă ascund sub prag, nu vreau să câștig la ”masa verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că obiectivul său este să fie vertical în fața românilor și că nu vrea să rămână în funcție la ”masa verde”

„Pentru mine nu are relevanţă (n.r - condiția de validare a referendumului). Eu am obligaţia să stau în faţa românilor şi să respect rezultatul referendumului. E foarte rău că deşi a început campania pentru referendum şi ar trebui să vă daţi seama ce simt, nu ştiu în ce condiţii se va valida referendumul. Eu am alt obiectiv. Obiectivul meu este să fiu vertical în faţa românilor", a explicat Băsescu.

De asemenea, el a punctat că obiectivul său este să obţină chiar și numai un vot în plus pentru a nu fi demis din funcţie.

„În fiecare zi aflăm că suntem 19 milioane de alegători în liste, ba nu sunt 15 milioane spune premierul, Curtea Constituţională decide prag, vine Guvernul şi spune că avem ordonanţă de urgenţă care nu are prag, pentru mine nu este important acest lucru. Obiectivul meu este să obţin mai multe voturi cu „NU", pentru nedestituirea preşedintelui, decât cu „DA". Eu nu sunt un om care să se ascundă sub un prag. Obiectivul meu este să obţin cu un vot mai mult pentru rămânerea în funcţie decât împotriva", a spus Traian Băsescu.

El a comentat că nu vrea să rămână în funcție câștigând "la masa verde", cum se face la "Liga lui Mitică".

Întrebat dacă le va spune susţinătorilor săi să nu participe la referendum, preşedintele suspendat a negat categoric.

„Nu. Ar fi atitudinea unui preşedinte laş. Deşi, pe de altă parte nu este cinstit, un preşedinte după 8 ani de mandat, din care ultimii trei ani, au fost ani de criză, să-i ceri să aibă 51 la sută din voturile electoratului. Este foarte greu. Dar nu vreau să rămân în funcţie la masa verde", a conchis Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite