Băsescu: Noul acord cu FMI previne promisiunile electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va încheia un nou acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), care va dura doi ani şi va intra în vigoare în aprilie. Deşi înţelegerea nu implică finanţare, suma pe care România o va avea la dispoziţie, în caz de risc, este de cinci miliarde de euro. Anunţul a fost făcut ieri-seară de preşedintele Traian Băsescu.

„Acordul a fost necesar şi pentru că România prezintă un risc politic, dacă privim la alegeri, mai ales la cele din 2007-2008. Acest acord pune într-o situaţie penibilă partidele care vor dori să facă promisiuni deşarte şi care vor da dovadă de exces de populism", a susţinut Băsescu. „Populismele nu mai pot funcţiona. Să înţeleagă toate partidele", a insistat şeful statului. Pe de altă parte, Băsescu a anunţat că România nu va mai trage ultima tranşă prevăzută în actualul acord cu FMI, de un miliard de euro, dată fiind evoluţia economică.

România a ieşit iar din criză

„Nu mai tragem ultima tranşă de la FMI, dar o tragem pe cea de la Uniunea Europeană, necesară pentru acoperirea deficitului bugetului de stat", a explicat preşedintele. „Economia a fost stabilizată şi s-au luat măsurile necesare pentru ieşirea din criză. Pot afirma fără nicio rezervă că s-au creat condiţii pentru o creştere economică sănătoasă. România are astăzi o economie ieşită din zona riscurilor de derapaj", a dat asigurări Băsescu. Preşedintele a mai spus că ajustările vor continua, fiind un excedent de cheltuieli de personal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite