Băsescu: Coaliţia va rezista până în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actuala Coaliţie de guvernare va rezista până la alegerile din 2012, în formula actuală, cu PDL şi UDMR, a afirmat aseară, într-o emisiune la TVR, preşedintele Traian Băsescu.

„Este o Coaliţie solidă, care a luat măsurile anticriză necesare", a spus şeful statului. Preşedintele nu a  putut da asigurări că Emil Boc va conduce Guvernul în acestă perioadă şi că acest lucru va depinde de voinţa premierului şi de contextul economic. „Emil Boc a avut momente dificile în care a spus «m-am săturat, renunţ». După un timp, tot el se întorcea", a afirmat Băsescu. 

Cere anticorupţie de la PDL

Preşedintele Traian Băsescu a  transmis liderilor PDL că ar trebui să-şi reia discursul anticorupţie şi să treacă la fapte pentru a-şi păstra şansele de a rămâne un partid important. „Dacă PDL nu va reveni la un discurs anticorupţie, nu va mai atinge cifrele pe care le-a avut în sondaje", a spus Băsescu. Şeful statului a criticat decizia luată de Comisia Juridică în cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. „A fost o acţiune inadmisibilă din partea PDL. Cât de ridicolă este această atitudine", a spus Băsescu referindu-se la decizia Comisie de a nu încredinţa percheziţia calculatorului Monicăi Ridzi.

În privinţa speculaţiilor apărute în presă potrivit cărora Monica Macovei ar intenţiona să-şi facă un partid, şeful statului a afirmat că aceasta nu are forţa necesară pentru a construi o nouă formaţiune. „Monica Macovei este excelentă într-un partid deja existent. Dacă îşi va dori funcţii în PDL, sunt sigur că îşi va găsi un loc important în Biroul Permanent Naţional", a afirmat şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite