Băsescu: Boc ar trebui să candideze pentru un nou mandat de preşedinte PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu l-a desemnat pe Boc să oficieze parada militară
Traian Băsescu l-a desemnat pe Boc să oficieze parada militară

Traian Băsescu se implică în jocurile politice din interiorul PDL, afirmând că Emil Boc va trebui să candideze pentru un nou mandat de preşedinte la congresul partidului din primăvara anului viitor, întrucât democrat-liberalii nu au alternative.

„Dacă vreţi să fiu foarte sincer, eu nu-l văd pe Emil Boc pierzând alegerile în interiorul PDL, dacă va candida. Şi eu sper că va candida", a declarat şeful statului, într-un interviu acordat ieri-seară Hotnews şi RFI.

„Parlamentarii PDL ar trebui să se uite la soluţiile alternative pe care le au. Au? După părerea mea Emil Boc va putea să candideze. Sau va fi necesar să candideze", a adăugat el, precizând însă că decizia îi va aparţine premierului, iar el nu face decât să îşi exprime un punct de vedere.

Pe de altă parte, Băsescu a afirmat că, la congresul din primăvara anului viitor, democrat-liberalii vor trebui să decidă dacă menţin actuala formulă în care liderul partidului este şi şeful Executivului. „Va fi o decizie a PDL-ului dacă mai menţine suprapunerea între calitatea de preşedinte al PDL şi funcţia de prim ministru", a mai spus şeful statului.

Boc a precizat azi că va lua o decizie privind candidatura la începutul anului viitor. Până în prezent, potrivit secretarului executiv al PDL Elena Udrea, singurul care şi-ar fi anunţat candidatura în interiorul partidului este primarul Aradului şi finul lui Băsescu, Gheorghe Falcă. Udrea a fost însă contrazisă de acesta, potrivit presei locale.

Alegerile pentru conducerea centrală a partidului ar fi trebuit să aibă loc în acest an, dar ele au fost amânate pentru primăvara lui 2011, pe motiv că democrat-liberalii trebuie să se concentreze pe problemele de guvernare. Potrivit statutului, alegerea preşedintelui se face pe bază de moţiuni, astfel încât candidatul la şefia PDL propune şi echipa Biroului Permanent Naţional, vicepreşedinţii şi secretarii nefiind aleşi prin vot uninominal, ci pe lista câştigătorului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite