Băsescu: „Se anunţă un eşec în Justiţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu a cerut Coaliţiei adoptarea legilor convenite cu FMI
Băsescu a cerut Coaliţiei adoptarea legilor convenite cu FMI

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că este necesară prelungirea mandatului actualului Consiliu Superior al Magistraturii (CSM), care se încheie la 12 decembrie, pentru că, altfel, s-ar ajunge „într-un vid”.

Şeful statului a atacat dur CSM şi a afirmat că se prefigurează un eşec în privinţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe Justiţie. „Din păcate, în zona CSM-ului se cantonează deja aprecieri negative, cu impactul de rigoare chiar pe admiterea noastră în spaţiul Schengen", a declarat Băsescu la consultările de la Cotroceni cu partidele parlamentare.

În privinţa acordului cu Fondul Monetar Internaţional, Băsescu a precizat că există riscul de a rata şi de a împinge ţara într-un derapaj dacă nu sunt adoptate legile ce reprezintă condiţionalităţi pentru acordarea următoarei tranşe de la FMI, al cărui board se reuneşte la 7 ianuarie 2011.

Surpriza lui Ponta

Preşedintele a avut ieri două runde de consultări: una cu partidele Coaliţiei şi una cu PSD. Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat cu doar câteva minute înainte de discuţiile de la ora 17.00 că se va duce la Cotroceni pentru consultări.

La finalul discuţiilor, Ponta a declarat că şeful statului le-a cerut social-democraţilor „să închidă ochii" la situaţia din Camera Deputaţilor legată de Roberta Anastase. Liberalii au refuzat invitaţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite