Băsescu a promis Ungariei sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că la întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu acesta a promis sprijin pentru adoptarea Legii Educaţiei şi în Senat, în forma concepută de Camera Deputaţilor.

Prezent, vineri seară, la Sfântu Gheorghe, Semjén Zsolt s-a întâlnit şi cu premierul Emil Boc, în cadrul întrevederii vicepremierul Ungariei afirmând că pentru Guvernul ungar este foarte important ca, după Camera Deputaţilor, şi Senatul României să adopte proiectul legii educaţiei aşa cum a fost conceput de către Cabinetul de la Bucureşti.

"Este foarte important pentru noi că legea educaţiei a fost deja adoptată de Camera Deputaţilor şi sperăm că şi în Senat această lege, care este la nivel european, va fi acceptată aşa cum a fost concepută", i-a spus vicepremierul ungar lui Emil Boc, conform Mediafax.

Camera Deputaţilor a adoptat în luna mai proiectul legii educaţiei, care permite predarea Istoriei şi Geografiei României în limbile minorităţilor la toate nivelurile învăţământului preuniversitar.

Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat că discuţiile de vineri cu preşedintele Traian Băsescu şi cu membrii Guvernului au reprezentat un nou început în relaţia dintre România şi Ungaria.

Semjén a subliniat că Guvernul Ungariei apreciază foarte mult faptul că preşedintele Traian Băsescu a avut o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte legea dublei cetăţenii, ceea ce, în opinia sa, este natural deoarece şi România are o lege similară.

Semjén Zsolt a arătat totodată că, în privinţa legii cetăţeniei duble, Guvernul de la Budapesta s-a inspirat "aproape 100%" din legea românească privind cetăţenia şi a apreciat "mai ales atitudinea" Guvernului român faţă de legea adoptată în Ungaria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite