Băsescu: Trebuie respectată hotărârea Înaltei Curţi privind recalcularea pensiilor militarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la RTv, că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind recalcularea pensiilor militarilor trebuie respectată.

"Nu-i decât o soluţie: să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi", a declarat Traian Băsescu, întrebat fiind cum comentează decizia ÎCCJ privind pensiile militare.

"Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona", a declarat şeful statului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins pe 7 ianuarie recursul Guvernului la o decizie a Curţii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

În motivarea publicată vineri, ÎCCJ a specificat că suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a rămas definitivă şi că această decizie se aplică la taoate pensiile, nu doar la pensiile celor care au dat Guvernul în judecată.

După publicarea motivării, Executivul a anunţat, printr-un comunicat, că recalcularea pensiilor militare va continua, precizând că "procesul de recalculare a pensiilor îşi are temeiul în Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000, motiv pentru care suspendarea efectelor HG nr. 735/2010 nu este echivalentă cu constatarea ne-legalităţii normelor de fond privind recalcularea pensiilor, cuprinse in Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000".

"În concluzie, in temeiul dispoziţiilor legilor invocate mai sus, pe baza dispozitivului hotărârii ÎCCJ şi potrivit prevederilor Legii 119/2010, considerăm ca instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională pot continua recalcularea pensiilor", se mai arată în comunicatul Guvernului.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite