Traian Băsescu încarcă arma referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu  încarcă arma referendumului
Traian Băsescu încarcă arma referendumului

Românii vor ieşi la vot la 22 noiembrie şi pentru a decide  în privinţa reducerii Parlamentului la un for legislativ unicameral.

Chiar dacă avizul consultativ al Parlamentului a fost unul negativ, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că a semnat decretul pentru organizarea referendumului şi a stabilit data de desfăşurare la 22 noiembrie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale.

În decretul semnat de şeful statului se precizează că populaţia este chemată la vot pentru a răspunde cu „Da“ sau „Nu“ la două întrebări:

„Sunteţi de acord cu trecerea la Parlamentul unicameral?“ şi „Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300?“. Guvernul interimar condus de Emil Boc se va reuni astăzi pentru a stabili cadrul normativ metodologic de organizare a referendumului.

PNL mizează pe un parlament bicameral

Traian Băsescu nu este singurul care mizează pe reducerea numărului de parlamentari pentru a obţine voturi în plus. Şi reprezentanţii PNL au declarat, ieri, că au de gând să depună un act normativ de modificare a actualei legislaţii electorale, prin care să fie păstrat sistemul bicameral, dar numărul parlamentarilor să fie redus de la 471 la 316.În Uniunea Europeană, aproximativ jumătate dintre statele membre (14) au Parlament unicameral.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite