Traian Băsescu şi-a numărat păcatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu şi-a numărat păcatele
Traian Băsescu şi-a numărat păcatele

Şeful statului a pretins că încă nu a decis dacă va candida. Anunţul că va demisiona în cinci minute, dacă Parlamentul îl va suspenda, este primul lucru pe care şi-l reproşează Traian Băsescu, după cinci ani de mandat.

Promulgarea, în 2008, a legii de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice, precum şi  lipsa de tact de care a dat dovadă în relaţiile cu Parlamentul sau Guvernul ocupă următoarele locuri în topul greşelilor săvârşite în ultimii cinci ani, pe care Băsescu l-a făcut la postul public de televiziune.

În replică, analistul politic Zoe Petre a comentat că, evidenţiind aceste “greşeli”, preşedintele a urmărit, de fapt, “să minimalizeze adevăratele hibe ale mandatului său”.

„În special, chestiunea asta cu lipsa de tact este chiar un fleac, în condiţiile în care Băsescu se face vinovat de lucruri mult mai grave. El este cel care a susţinut ca, prin prevederile legilor siguranţei naţionale, serviciilor secrete să le revină puteri sporite, pe care nu le-au avut nici pe vremea lui Ceauşescu. În plus, în plan extern, Băsescu a destabilizat relaţiile României cu Moldova şi Ucraina, făcându-ne să părem un stat bizar, nepredictibil”, a arătat Zoe Petre. 

Ce regretă preşedintele

1 Anunţul că va demisio­na “în maximum cinci minute” în cazul în care va fi suspendat de Parlament.

2 Promulgarea legii de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

3 Lipsa de tact în relaţiile cu Parlamentul sau Guvernul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite