Băsescu: Tradiţional, eu şi Viktor Orban ne susţinem în alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Într-un interviu pentru Vocea Rusiei, Traian Băsescu a explicat că susținerea la referendum din partea premierului Viktor Orban se datorează faptului că și el i-a îndemnat pe românii din Ungaria ”să voteze FIDESZ-ul” dar și pentru că are o relație și în afara politicii cu politicianul maghiar.

"Afirmaţia lui a părut a fi una în favoarea mea şi, tradiţional, eu şi Viktor Orban ne susţinem în alegeri. Şi eu am îndemnat românii din Ungaria, cetăţeni ungari de etnie românească să voteze FIDESZ-ul (Uniunea Civică Maghiară, afiliată PPE în Parlamentul European, n.red.) la alegerile trecute", a susținut Traian Băsescu pentru Vocea Rusiei.

"În plus, trebuie să recunosc, cu Viktor Orban am o relaţie şi în afara politicii, adică ţările noastre au avut amândouă probleme în pregătirea intrării în NATO, în pregătirea intrării în Uniunea Europeană şi ne-am sprijinit unii pe alţii", a mai spus el.

De asemenea, acesta a mai spus că "indiferent de partidul aflat la guvernare la Budapesta, noi, ca ţări foste comuniste avem cam acelaşi tip de problem", motivând că "în mod natural" se suțin și a mai precizat că amândoi "fac parte şi din aceeaşi familie politică europeană", transmite NewsIn.

"Dar dincolo de orice altă relaţie, rămâne o singură realitate: cum aţi putut gândi că un preşedinte ales face nişte aranjamente pentru voturi împotriva intereselor ţării?! Aici rămâneţi cu o mare datorie faţă de mine. Asta-i viaţa!", i-a spus președintele suspendat jurnalistului de la Vocea Rusiei, făcând referire la materialele apărute pe site-ul acestora care spuneau că Băsescu a dat, în schimbul boicotării maghiarilor la referendum, garanţii pentru autonomie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite