Băsescu îl atacă pe Titus Corlăţean: Declaraţii precum cea a preşedintelui Comisiei de politică externă din Senat, iresponsabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a luat poziţie faţă de declaraţia lui Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, care a spus la RTv că Franţa a cerut amânarea aderării României la spaţiul Schengen deoarece companiei franceze Vinci i s-a cerut, de către Guvern, o şpagă foarte mare, pentru segmentul de autostradă Comarnic-Braşov.

Şeful statului atrage atenţia într-un apel către partide, că astfel de declaraţii sunt folosite în argumentaţia pentru amânarea aderării la Schengen, menţionând că afirmaţiile sunt neargumentate, iresponsabile şi contrare interesului naţional.

Într-o informare a Preşedinţiei se arată că "o serie de declaraţii făcute de reprezentanţi ai acestora îngreunează suplimentar acţiunea diplomatică derulată de instituţiile statului român în sprijinul aderării la spaţiul Schengen în martie 2011".

"Desigur că, în democraţie, responsabilitatea politică se împarte diferit între putere şi opoziţie. Cu toate acestea însă, aderarea la spaţiul Schengen este un obiectiv naţional iar obligaţia la responsabilitate este a tuturor puterilor statului, a tuturor instituţiilor şi a tuturor formaţiunilor politice, fie că se află la putere sau în opoziţie", se arată într-un comunicat al instituţiei prezidenţiale.

"Şeful statului îşi exprimă surprinderea că astfel de declaraţii neargumentate, iresponsabile şi contrare interesului naţional vin tocmai din partea unor membri ai Parlamentului României", se mai arată în document.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite